תיאום מס

  • תיאום מס
    יפעת | 23/06/2010 13:57

    שלום רב. הנני עובדת במשך 3 שנים ב2 עבודות ולא ביצעתי תיאום מס באף שנה. לאחרונה ילדתי ורציתי לדעת האם כדי לעשות תיאום מס עבור שנים קודמות ואח"כ לתבוע דמי לידה עבור 2 העבודות. מה אתם הייתם ממליצים לי והאם יחייבו אותי בקנסות עבור כל שנת מס או שרק ריבית והפרשי הצמדה?

    • תיאום מס
      סלי אילון, רו"ח | 24/06/2010 14:38

      עברת על החוק. היית חייבת לעשות תיאום מס או לחילופין להגיש דוחות ולא הגשת. גם דיווחת דיווח כוזב בטופס עובד של אחד מהמעבידים. מדובר בעבירה פלילית. מציע לך להסיר את המחדל ולהגיש דוחות על השנים הקודמות, בלי שתשלום קנס יהווה שיקול. (ויתכן קנס אבל לדעתי לא גבוה.). המס שהיית חייבת בו ישא הפרשי הצמדה וריבית. כדאי שתפני ליעוץ.

      • המשך לשאלה
        יפעת | 27/06/2010 08:38

        מה הכוונה עבירה פלילית, האם יכולים לפתוח לי תיק במשטרה על זה? זה נעשה בתום לב.

        • חשד לעבירה פלילית
          יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 27/06/2010 10:10

          במקרה של חשד לעבירות פליליות על פקודת מס הכנסה, התיק מועבר למחלקת החקירות של מ"ה שלה סמכויות כשל שוטרים, לעניין חקירה ומעצר. כאשר מדובר בתום לב ונעשה גילוי מרצון והחוב ככל שישנו מסויים, סביר להניח שיסתפקו בקנס או בכופר ולא ינהלו הליכים פליליים. לאור רגישות הנושא מוצע שתשקלי פנייה למומחה לתחום שיבצע עבורך את ההליך. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

          • למה להבהיל את הגברת
            מ.ב | 28/06/2010 13:15

            ליפעת. אם תגישי דוחות על השנים הקודמות יגבו ממך את המס עם ריבית והצמדה. אני מכיר טוב את חקירות מ"ה עוד לא שמעתי שהם פתחו בחקירה על מקרה דומה לשלך. אפשר לחשוב שנגמרו העלמות המס. אם את חוששת תגישי דוחות אם לא תעשי כלום עתכן שמ"ה לא יפנו אליך. את והמזל שלך.