מס על השכרה למגורים

  • מס על שכ"ד
    עפר | 06/06/2010 15:00

    השאלות מייחסות לעובד עצמאי שמשלם מקדמות על הכנסתו ומגיע למס שולי מקסימלי, שנוסף לעיסוקו העקרי מחזיק שתי דירות: דירה א' – שכ"ד חודשי עס"ס 2700 ש"ח. על דירה זו משולמת משכנתא בגובה 2900 ש"ח לחודש. דירה ב' – שכ"ד חודשי ע"ס 2100 ש"ח. השאלות שלי הם: מה גובה תקרת הפטור ממס על שכ"ד נכון להיום ? האם אפשר לשלם על כל דירה מס במסלול אחר ? (למשל דירה א' במסלול פטור, דירה ב' במסלול 10%) ? האם ההוצאה למשכנתא מוכרת במלואה ? אם לא, איזה חלק שלה מוכר ? קראתי שמסלול 10% מחייב מקדמות. אם אבחר במסלול זה, האם עלי להגדיל באופן יזום את המקדמות שאני משלם ? לבקש ממס הכנסה הגדלת המקדמות ? בהתחשב בנתונים הנ"ל מה מסלול המס שנראה מתאים ? בברכה ותודה

    • מס על השכרה למגורים
      סלי אילון, רו"ח | 07/06/2010 09:05

      יש שלושה מסלולים למיסוי דיראות מגורים: - פטור שתקרתו משתנה מעת לעת. כיום היא קרוב ל 4000 ש"ח. - מס 10% על המחזור ללא אפשרות למכות הוצאות - מס שולי רגיל עם ניכוי הוצאות פחת, ומימון ריאלי בלבד כל מקרה לגופו וכדי לדעת מה הכי כדאי לך עליך לבצע חישובים שתלויים גם בהכנסתך האחרת. על םניו כנראה שהמסלול המתאים לך ביותר הוא הפטור.

      • אשמח לתשובה מפורטת יותר
        עפר | 07/06/2010 09:11

        אני מכיר את המסלולים באופן כללי, ויודע שהתקרה היתה כ 4500 ב 2009. מבקש תשובה יותר מפורטת לשאלות ששאלתי.תודה

        • מס על השכרת דירה
          סלי אילון, רו"ח | 07/06/2010 13:40

          אפרט יותר בשני עניינים: 1. אי אפשר לבחור מסלול פטור על דירה אחת ומסלול אחר על דירה שניה. 2. ההוצאה למשכנתא לא מעניינת כי היא כוללת החזרי קרן וגם החזרי ריבית. מה שמעניין הוא רק הוצאות הריבית ששילמת בתוך התשלומים, וגם לא כולן - רק הוצאות הריבית הריאלית. מקווה שעזרתי.

          • מסלולי פטור על מגודים
            חנן כהן עוד | 07/06/2010 16:20

            לפי תיאור המקרה נראה שמסלול הפטור עדיף כאן, זאת מאחר שבמסלול זה בעבור כל שקל העולה על הפטור , מתבטל פטור על הסכום הפטור בגובה שקל . בהנחה שעברת את התקרה ב300 ש"ח יהיו 4200 ש"ח פטורים ו 600 ש"ח חייבים בשיעורי מס רגילים - מס מכסימלי 270 ש"ח(45% מ600). מס זה מהווה כ 6% מסך ההכנסה מהשכרה אצלך כך שמסלול זה עדיף