עוסק פטור

  • עזרה דחופה
    עומר | 06/06/2010 14:48

    יש לי עסק לעבודות גינון אני היום רשום במס הכנסה כעוסק פטור מע"מ ומאחר שהעסק גדל אני יהיה צריך לשנות את התיק לעוסק מורשה יש אני כרגע פטור מלשלם מע"מ וגם אני לא יכול לקחת מהלקוחות שלי מע"מ .יש לי בעיה איך אני יכול עכשיו לדרוש מהלקוחות שלי שרובם פרטיים תוספת של מע"מ להזכיר לכם שעד עכשיו לא יכולתי לקחת מע"מ שזה אומר שהמחיר היה זול בגלל זה ועכשיו אני לא יודע מה לומר ללקוחות הפרטיים בבקשה אשמח לתשובה שתעזור לי לצאת מכל הבלאגן הזה .

    • עוסק פטור
      סלי אילון, רו"ח | 07/06/2010 13:43

      או שתקטין את ההכנסות (תפטר חלק מהלקוחות) או שתשלם מעמ. אין אפשרות אחרת. בנוסף- אם כבר עברת את המחזור של עוסק פטור, הרי שכבר אין לך אפילו את הברירה הזו ואתה חייב במע"מ. לא תוכל להמשיך להיות עוסק פטור במקרה זה

      • עוסק פטור 2012
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 07/06/2010 14:54

        אם תחזיק מעמד עוד שנה וחצי, הרי מ-2012 תעמוד התקרה על 100000 ש"ח לשנה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים