יבוא נעלים בדואר חבילות

  • מכס ומעמ על נעליים שנרכשים דרך האינטרנט
    אסתי | 02/06/2010 11:56

    שלום. אם אני מזמינה נעליים דרך האינטרנט. המחיר הוא בין 50 ל100 דולר. כמה מכס אשלם על זה? וכמה מעמ? אם בכלל... תודה מראש.

    • יבוא נעלים בדואר חבילות
      מ.ב | 02/06/2010 15:18

      באתר האינטרנט של רשות המיסים תחת מכס מדריכים יש הסבר לפיו הטובין שניתן לשחררם בפטור ממסים ניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד ‎$50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים).כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמורה, מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ. במקרה שלך תצטרכי לשלם מע"מ 16% על יבוא הנעלים

      • יבוא נעלים בדואר חבילות
        אסתר | 02/06/2010 17:30

        תודה על התשובה. האם הסכום שגובים ממני כדמי משלוח נלקח בחשבון כחלק ממחיר הנעלים? כלומר, גם הסכום הזה מחויב במעמ? ולגבי חיוב מכס- נניח שהנעל עלתה 50 דולר אך יש משלוח של 20 דולר. האם השווי למכס נחשב ל70 דולר? ואז זה מחויב במכס כי זה כבר מעל 50 דולר?

        • יבוא נעלים בדואר
          מ.ב | 03/06/2010 09:32

          להלן תשובה מפורטת יותר. שימי לב לתוספות. אם ערך הנעלים כולל המשלוח הוא עד 50$ המשלוח פטור ממכס וגם ממע"מ לשם כך תצטרכי להציג קבלה. אם הערך מעל ל 50$ על יבוא הנעלים יש מכס כי סביר להניח שלמרות שקנית אותם בארה"ב הם תוצרתת סין או מדינה ממז' אסיה ולכן אינן פטורות ממכס במידה ויוצרו בארה"ב אין מכס רק מע"מ. כדי לחשב את המע"מ לוקחים את ערך הנעלים + מכס + עלויות המשלוח+ ביטוח אם היה ועל הסכום הכולל מחשבים את המעמ בשיעור של 16%. בנוסף אם תבצעי את המשלוח דרך חב' EMS הם יגבו ממך דמי טיפול שמיקרים את כל התהליך לכן עדיף בדואר חבילות רגיל ואז אין תשלום דמי טיפול.

          • תודה רבה על התשובה המפורטת!  לת
            אסתר | 03/06/2010 14:09