תשובה

  • האם כך זה אצל כולם??? מה עושים?
    מרדכי | 17/02/2010 11:57

    חבר הציע לי להקים איתו חברה ליבוא מוצר מאנגליה בפריסה של עשרות סניפים בכל רחבי הארץ.לי אישית אין יד ורגל בביזנס ובודאי לא ביבוא. ומכאן שאלתי: מתחקיר רציני מאוד שערכנו במשך זמן רב עולה שהעסק הזה משתלם ועשוי להצליח מאוד ולהביא רווחים של עד חצי מליון ש"ח בחודש. אולם מתברר שמס הכנסה לוקח כמעט 50% מהרווח. האם זה באמת כך? האם זה כך אצל כולם? יש דרך להתמודד עם זה? כי בסופו של דבר אני צריך להקים 100 סניפים כדי שיהיה לי רווח כמו של 50.......

    • תשובה
      עדי לויט רו"ח | 17/02/2010 12:29

      שלום אם עשית תחקיר מעמיק עלייך היה ללכת לבעל מקצוע שייעץ לך. באופן עקרוני באם אתה עצמאי ישנן מדרגות מס שהגבוהה שבהם הינה 48%. אולם באם הינך פותח חברה ולא מושך רווחים הרי מס החברות הינו 25% ומה שנותר אתה משאיר בעסק. עליי כמובן לציין כי אין בדבריי ייעוץ מה תעשה. מכיוון שכאן קצרה היריעה העלתי על קצה המזלג. כמו כן שים לב ללא קשר לנושא התזרים של העסק שלך. בברכה והצלחה עדי

      • תודה על העצה! ועוד שאלה
        מרדכי | 17/02/2010 12:55

        התחקיר ושיעורי הבית שעשינו הם מה רמת הצריכה של המוצר תדירות הקניה והחיסכון ללקוחות בצורת השיווק החדשה שאנחנו יוזמים. לאיזה בעל מקצוע את ממליצה לי לפנות כדי שידריך אותי בנושאי המיסים ובדיקת הכדאיות? ואגב,לגבי מס חברות, מה המשמעות שמה שנותר מ25% משאירים בעסק? זה סוג של רווח?? מדבריך נשמע שעדיף לרשום את העסק כחברה ולא כעצמאי,האם זה אכן משתלם יותר בסופו של דבר??

        • תשובה
          עדי לויט רו"ח | 17/02/2010 15:15

          שלום בדקת רק פאן אחד יש הרבה דברים: האם בענף שאתה מתכנן להיכנס אליו יש רגולציה. איך אתה הולך לנהל את האופרציה. תחזית תזרים מזומנים. מהיכן תביא את ההון לעסק. ועוד. אני ממליץ לך בפאן הפיננסי לפנות לרואה חשבון. כמו כן עלייך לבנות תוכנית עסקית יש לא מעט חברות שמתעסקות בזה. לגבי שאלתך האחרונה האם כדאי חברה או עצמאי אז בהיקפים שציינת הרי כדאי להיות חברה כמובן יש משמעויות לזה שאתה חברה אחרות ולא רק מבחינת מס. ולסיום אני גבר ולא אישה. שיהייה לך בהצלחה בברכה עדי לויט רואה חשבון

          • דרך הכסף מהעסק עד הכיס
            אהוד בר רו"ח | 24/02/2010 05:04

            יש לך 2 אפשרויות: 1- אתה שכיר בעסק ואז על השכר שלך תשלם מס לפי מדרגות המס כאשר מדרגת המס המקסימלית היא 48% 2- אתה לא שכיר אלא מושך רווחים מהחברה- על על שקל רווח החברה תשלם 25% מס חברות ועל הוצאת הכסף מהחברה לכיס של בעל המניות בחברה (אתה) תשלם 25% מס דיבידנדים. סה"כ = 50% מס בהצלחה