עצמאי קטן

  • עובד עצמאי חייב במס הכנסה על הכנסות קטנות?
    אורן | 11/01/2010 06:29

    האם עוסק מורשה (כגון טכנאי PC) שמתכוון להרוויח כל חודש עד 1650 ש"ח ממכירת ציוד חומרתי/תוכנתי ואספקת שירות ללקוחות בביתם או בביתו חייב לשלם מס הכנסה?במידה שהוא לא חייב במס, הדיווח למס הכנסה נעשה בעזרת הצגת חשבוניות לפקיד המס? כל כמה זמן יש להציג חשבוניות?  (מע"מ שזה משהו אחר - הוא חובה בכל מקרה ככל שיכולתי להבין.)

    • עצמאי קטן
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 11/01/2010 19:20

      יש הבדל בין מי שמגדיר עצמו טכנאי, שאז הוא חייב להירשם כעוסק מורשה, לנהל ספרים , להוציא חשבוניות ולשלם מע"מ בשוטף כמו עסק גדול. מאידך מי שמגדיר עצמו כמוכר ציוד מיחשוב, יכול להירשם במחזורים שצינו כעוסק פטור, ואז יוציא רק קבלה וידווח פעם בשנה למעמ. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • אם אגדיר את עצמי כמוכר ציוד מיחשוב
        אורן | 12/01/2010 11:01

        על מנת לקבל הכרה של עוסק פטור (בתנאי שההכנסה השנתית לא תעבור את ה-70,650 ש"ח אם איני טועה), זה אומר שאסור יהיה לי לתקן מחשבים , למרות שיש לי תעודת השתלמות כטכנאי מחשבים?שאלה שנייה בתור עוסק פטור אשלם מע"מ על סחורה ולא אדרוש אותו מלקוחות? לעומת זאת בתור עוסק מורשה המע"מ ששילמתי לספקים מקוזז כנגד חשבוניות המס שמופקות ללקוחות?