הוצאות לשכיר

  • שאלה בנושא החזרי מס לשכיר - הוצאות מוכרות
    רענן לוי | 28/10/2009 16:05

    שאלתי מתייחסת להוצאות של שכיר עבור חיפוש עבודה כגון: קורס הכנה למבחני מיון, תשלום לפורטל לחיפוש עבודה, וכיוצא בזאת. האם מדובר בהוצאות מוכררות על פי סעיף 17 לפקודה או שמדובר בהוצאות הוניות? האם קיימת פסיקה הדנה בשאלה זו?

    • הוצאות לשכיר
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 02/11/2009 11:54

      ככלל לשכיר קשה יותר לדרוש הוצאות לעומת עצמאי, כי ההנחה שהמעביד נושא בכל ואם לא שילם, כנראה זה פרטי. אתה מדבר על הוצאות טרום עבודה, חיפוש עבודה וכו'. אני לא מאמין שמ"ה יתיר, ולא ידוע לי על כל פסיקה או כתיבה בתחום בהתייחס לשכיר. לעניין לימודים, אם אין המדובר בתואר אקדמי או ברשיון או כל דבר היוצר יתרון מתמיד, אלא בהשתלמות כלשהיא, שווה לנסות, אך אין כל וודאות שתתקבל. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים