מה יקנה ממך שליש דירה?

  • דירה בירושה
    אריאל | 03/07/2009 17:51

    שלום רב, אני ושני אחיי קיבלנו דירה בירושה וכעת הדירה רשומה בטאבו על שמנו (שליש על כל אחד). במידה ואני רוצה למכור את השליש שלי ולנצל את הפטור (כמי שנכנס בנעלי המוריש) במכירת החלק שלי בלבד, האם אחיי יוכלו בבוא העת לנצל פטור על השני שליש הנותרים, או שמא כאשר אני ניצלתי שליש בעצם בזבזתי את הפטור כולו ואחיי יוכלו להשתמש רק בפטור האישי שלהם ולא בפטור כמי שנכנסו בנעלי המוריש? בתודה מראש, אריאל

    • מה יקנה ממך שליש דירה?
      שיר | 03/07/2009 18:15

      קניה כזו (אלא אם כן תעשה ע"י האחים) מן הסתם תעשה מתחת לשווי האמיתי של הנכס.במקרה שהאחים או אחד מהם יקנו את חלקך, על החלק שקנו בטוח שיצטרכו לשלם מס שבח או לנצל פטור אישי.

      • השאלה היא לגבי 2/3 הנותרים של האחים
        אריאל | 03/07/2009 19:41

        זה לא עונה על שאלתי. בין אם רכישת השליש תתבצע על-ידי האחים ובין אם על-ידי מישהו אחר, ברור גם לי שעל השליש במידה וימכרו את הדירה מתישהו, יצטרכו לשלם מס שבח או לנצל פטור אישי, אך השאלה היא לגבי ה-2/3 שלהם. האם כאשר ימכרו הדירה יוכלו לנצל הפטור של המוריש, או שברגע שנוצל הפטור על שליש מהדירה, ה-2/3 שנותרו איבדו את האופציה לנצל הפטור של המוריש??

        • עשיית שימוש בפטור הירושה
          עו"ד אשר טולדנו | 04/07/2009 21:16

          שלום רב ושבוע טוב אריאל, במידה והיורשים עומדים בתנאי "פטור הירושה" (סעיף 49 ב (5) לחוק מיסוי מקרקעין), אזי כל אחד מן היורשים יוכל לעשות בו שימוש עת הוא יבקש למכור את החלק היחסי שלו בדירה. שימוש בפטור על ידי יורש המוכר את חלקו לא ימנע עשיית שימוש מצד יורש אחר. בברכה, עו"ד אשר טולדנו