אובדן כושר עבודה

  • אוסדן כושר עבודה
    דני | 26/01/2011 10:15

    בהתאם להמלצת רוםא תעסוקתי אני יושב בבית כבר 3 חודשים, עקב ניתוח מעי שהסתבך. רציתי לדעת האם אני יכול לתבוע אובדן כושר עבוה מהביטוח? האם אני יכול לקבל גם דמי אבטלה (כי פוטרתי) וגם את הפיצוי מהביטוח?

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 26/01/2011 18:58

      ערב טוב, על פניו תוכל להיות מוכר במסגרת אובדן כושר עבודה, בהנחה שחברת הביטוח תכיר במצבך כאובדן כושר עבודה זמני במסגרת הפוליסה. שים לב שבפוליסות רבות יש תקופת אכשרה של 3 חודשים, כך שבגין 3 חודשים אלו המבוטח אינו מקבל תגמולים. יש לבחון את הפוליסה והאם ניתן לקבל גם דמי אבטלה וגם תגמולי אובדן כושר עבודה.

      • אובדו כושר עבודה
        שוש | 23/02/2011 14:54

        שלום נפגעתי במסגרת העבודה בשנת 2007 ולקחתי עו"ד לתבוע את המעביד המשפט הנ"ל הסתיים ובמסגרת זו הציעו לי את שירותיו של העורך דין הנ"ל. את העור דין הנ"ל לקחתי כדי לפעול מול חברת הביטוח(יש לי פוליסת ביטוח חיים עם סעיף אובדן כושר עבודה) בשל מצבי, ומאז לא עבדתי עד היום, נפגעתי נפשית , אני רוצה להחליף עו"ד כי מאז לא נקבע מועד למשפט? הוא לא מעדכן אותי בנעשה,אם בכלל כל פניותי אליו אני לא מקבלת מענה הולם וכן יש בידי חוות דעת רפואית מרופא מומחה והחלטת רופא תעסוקה על מצב אובדן כושר מתמשך, כרגע הרופא מטפל בהכנת מסמך להחמרת מצב, חב הביטוח שילמה לי בשנתיים הראשונות 1800 ש"ח לחודש במקום 7500 ש"ח לפי הפוליסה, נשלחתי לבדיקת רופאים של החברה אשר קבעו שאני מסוגלת לעבודה למרות מצבי, בקיצור אני מרגישה חסרת אונים לנוכח התנהלותו של עור הדין שלי מול חברת הביטוח, אינני יודעת מה סכום התביעות/ה ומה כוללת נמסר לי מבירור בביה"מש שהוגשו 2 תביעות אחת נגד הסוכן ביטוח והשנייה נגד החברה והמצב כעת שעל חב הביטוח להגיש כתב הגנה ואין מועד לדיון כלל. שלחתי מכתבים רבים ועשיתי המון טלפונים כדי להבין ולקבל לפחות העתק מהתביעות אולם ישנה התעלמות מוחלטת מצד העורך דין לבקשותי,העברתי רק מכתב בפקס לפי המלצת ביהמ"ש כדי שישלחו אלי כל חומר רלוונטי בתיק במקום לשלוח לעו"ד..טרם היו דיונים כלל בעניין ולכן ברצוני להחליף מיידית את העו"ד במינימום נזק, מה עלי לעשות כדי שהוא לא ימשיך לפעול מאחורי הקלעים ללא ידיעתי? והאם אני צריכה לעשות משהו נוסף כדי שלא להפגע.אנא עיזרו לי מצפה לתגובתכם הדחופה!!!!!!!!!!!!!! בתודה שוש