תמ"א 38 - ניוד זכויות

  • ניוד זכויות בניה מתמא 38
    יפה | 02/07/2013 21:50

    האם במידה ובניין זכאי בקריטריונים לתמ"א 38 ובקשתו מסורבת ע"י עיריית תל אביב מטעמים שמדיניותה לא לאשר באזור תוספת קומות . יש בה כדי לזכות את הנכס בניוד זכויות בניה ?

    • תמ"א 38 - ניוד זכויות
      עו"ד אילן הלוי | 03/07/2013 16:40

      יפה שלום! לטענת עירית תל אביב הזכויות מכוח תמ"א 38 הן בשיקול דעתה. העירה קבעה בחודש נובמבר האחרון מדיניות לגבי ישום הוראותהתמא בתל אביב. אם לפי מדיניותה לא ניתן להוסיף קומות אצלך מכוח התמא אז כנראה גם אין מה לנייד. סעיף 20א' לתמ"א מאפשר נידוז כויות תמא בהתאם לתנאים הקבועים באותו סעיף. עיקר התנאים מבחינתך הוא חוסר כדאיות כלכלית בבנין המקורי. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38