תמ"א 38- נזק לרכב

  • נזק לרכב כתוצאה מעבודות תמ"א 38
    אנונימי | 16/06/2013 17:12

    לאבא שלי יש חניית נכה מסומנת במקום שבו מתבצעת תמ"א 38 והטיח טיפטף על הרכב והפועלים שיפשפו את הרכב (בלי מים) בכוונה לנקות, אבל הם שרטו את מכסה המנוע. דיברנו עם האחראי, נסענו לשטיפת רכבים כדי לעשות פוליש אבל שם אמרו שהשריטות עמוקות ופוליש לא יעזור, רק צביעה או החלפת מכסה מנוע. לאחר מכן נסענו למוסך מאזדה מורשה, שם קיבלנו הצעת מחיר לצביעת מכסה מנוע.הגענו עם הצעת המחיר רשומה לאחראי של השיפוצים והוא מתנגד לשלם, הוא אומר שיש לו מכר שניסע אליו והוא יעשה לנו פוליש כדי שיהיה לו זול. הסברנו שהרכב מטופל רק במוסך מורשה, ושהיינו בפוליש ואמרו לנו שזה לא יתקן את הבעיה אבל הוא מתנגד. למה אני צריך לנסוע לאיזה חור כדי שמישהו שאני לא מכיר יעשה לי עבודה כזו, שאורכת 4-5 שעות, אני גם אפסיד זמן נוסף לימי החופש שלקחתי על מנת לסדר את העניין, גם אני בטוח שהעבודה לא תהיה איכותית. הגעתי למוסך מורשה שנתן הצעת מחיר. זה הפתרון היחיד למחיקת השריטות. כשהאחראיים ראו את הצעת המחיר (כמעט 1000 שקל כולל מע"מ) הם אמרו חבל לך לצבוע זה יגרום לירידת ערך של הרכב והצבע יהיה שונה. בקיצור, נסיון לחרטוט אתם יודעים.עכשיו נשאלת השאלה מה עושים הלאה. המשטרה תעזור בדבר כזה? או שהם יגידו שזה "לא מעניין" ויסגרו את התיק?

    • תמ"א 38- נזק לרכב
      עו"ד אילן הלוי | 17/06/2013 19:05

      משטרה לא תתעסק עם זה. נראה לי שאתה מתכוון ל"מיץ בטון" שנפל על הרכב ובאמת אסור להוריד לבד אלא באמצעות פוליש של מי שמומחה בכך. לא יודע מה הפועלים עשו אבל אם פוליש כבר לא עוזר אז לצבוע. בכל מקרה- מציע שתיגש לבחור שהוא אמר שיעשה פוליש על הרכב. אם זה העלים את השריטות אז הכל בסדר. אם לא- אתה תראה את זה במקום ותגיד לו שאין ברירה אלא לצבוע. אם לא יסכים - תוכל לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות על סכום הנזק והטרחה שלך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה, הייתי במשטרה
        אלכס | 17/06/2013 20:45

        תודה על המענה. הייתי במשטרה, כמובן שניפנפו אותי ואמרו להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. אני לא רוצה להתעסק עם זה, קניתי מצלמה שאותה אשים במרפסת ונשגיח על הרכב 24/7 :)ולא רצינו שחבר שלו יעשה לנו פוליש. זאת עבודה של 4-5 שעות, אני רוצה שיהיה איכותי כי הרכב חשוב לי. אני עושה פוליש רק בשטיפה שלי, שאני מכיר כבר שנים. לא אתן לשום פועל ערבי לגעת לי ברכב. הם כבר נגעו וגרמו למספיק נזק.תודה שוב.

        • אם היה לכם ביטוח מתאים הנזק היה משולם מחברת ביטוח  לת
          קדם יועצים לביטוח | 25/06/2013 17:39