תמא 38 - מיסוי

  • מיסוי דייר יזם
    דניאל פנינים | 11/06/2013 23:47

    שלום רב,אני גר בבניין עם 5 דירות ומתכוון ליזום אצלי בבניין פרויקט של תמ"א 38.רציתי לשאול מה הם היבטי המיסוי שעומדים על הפרק מבחינת: מס רכישה, היטלי השבחה, מס שבח ומס הכנסה.תודה רבה,

    • תמא 38 - מיסוי
      עו"ד אילן הלוי | 13/06/2013 20:13

      דניאל שלום! אני חושב שהנושא מורכב וחשוב מכדי להסתפק בתשובה כאן באתר. בכל זאת אנסה לתת לך תשובה על קצה המזלג. מס שבח - קיים פטור על מכר הזכויות מכוח התמא. אבל צריך לבדוק אם אין זכויות מכוח תוכניות אחרות. מס רכישה- חל עליך כיזם; מס הכנסה- אני מניח שהפרויקט יעשה כעסק ועל כן תהיה מחויב במס הכנסה על הרווח; היטל השבחה- פטור על הזכויות מכוח התמ"א. אבל אני חוזר על בקשתי שתקבל יעוץ יותר מעמיק ומקיף לפני שאתה נכנס לעיסקה. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • מיסוי דייר יזם
        דניאל פנינים | 13/06/2013 20:55

        ראשית, תודה רבה על העזרה.כלומר לפי דבריך עולה שהחבות היחידה שתחול עלי מבחינת מיסוי היא החבות במס הכנסה של הדירות הנמכרות (כמובן פחות העלות של הבנייה והחיזוקים)?לגבי מס הרכישה ברצוני לחדד על מה בדיוק חל מס הרכישה על הזכויות או גם על הדירות שלנו?תודה רבה.

        • תמ"א 38 - מס הכנסה
          עו"ד אילן הלוי | 17/06/2013 19:11

          אני מניח שאתה תעשה את הפרויקט כעסק ואולי אף במסגרת חברה שתקים. בכל מקרה- הגוף שיעשה את הפרויקט חייב במס הכנסה על הרווח מהפרויקט. אתה או החברה שתקים רוכשים למעשה את זכויות הבניה לדירות החדשות כנגד מתן שירותי הבניה לדירות הישנות. שני צידי המשוואה אמורים להיות מאוזנים. נניח מצד ההכנסה- סך מ"ר מבונה * מחיר בש"ח למ"ר מבונה * 5% = מס הרכישה. בגס. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38