תמ"א 38 - תמורה הולמת

  • תמ"א 38/2
    אביטל | 11/06/2013 14:16

    צהריים טובים, בבניין מגוריי הדייר לידי אשר בנה בחלק מהגג מקבל 2 דירות בנות 3 חדריםכל אחת,כאשר אני גם גר בקומה האחרונה אך לא בניתי שם (הדיירים חתמו לדייר בטרם בנה שם) דירתי היא בת 2 חדרים (43מ"ר) +חניה בת 12 מ"ר סה"כ דירתי בת 55 מ"ר בעוד שלדייר אחר שביתו 3 חדרים גודל 55מ"ר ואין לו חניה בטאבו נותן היזם חניה , כל דייר מקבל עוד 10 מטר לגודל הנוכחי וחניה אך אני לא מפוצה בגין זכויויתיי בגג ובגין החניה בטאבו כך שאני מקבל 10 מ"ר כמו כולם וחניה ממילא יש לי כיום . רציתי להתייעץ עמך לגבי זכויותיי כי ברור שאני מקופח שכן לא מפוצה בגין חנייה אלא ממילא יש לי חניה ולא מפוצה בגין הגג שכן לא בניתי שם ולא ביקשתי לבנות שם. אודה לתגובתך בהקדם.

    • תמ"א 38 - תמורה הולמת
      עו"ד אילן הלוי | 11/06/2013 19:07

      אביטל שלום! קשה לענות בלי לעבור על הנסח ותשריט הבנין ולהבין בדיוק מה הזכויות של כל אחד. במסגרת שטח הדירה לא סופרים את החניה כך שהדירה שלך היא 43 מ"ר ואת ההגדל יש לחשב לעומת שטח זה. אם החניה שלך מצודה לדירה בטאבו ולאחרים אין חניה ז יתכן ויש כאן מקום לבקש שדרוג של ההצעה עבורך. אבל קשה לענות על זה בוודאות בלי הפרטים שהזכרתי. אם תרצו- תעבירו אלי במיל את החומר הנוסף ונראה מה אפשר ללמוד. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תמ"א 38/2- לעו"ד הלוי - תודה על תגובתך
        אביטל | 11/06/2013 19:29

        עו"ד הלוי, תודה רבה על תגובתך. רציתי לשאול עוד שאלה קטנה- גודל החניה שלי בטאבו הנו 13 מ"ר , האם אני זכאית לדרוש כפיצוי 13מ"ר בנוי, היינו- להגדיל את שטח דירתי ב 13 מ"ר (חניה אחת ממילא אני מקבל כיתר הדיירים) תודה מראש

        • תמ"א 38 - חניה
          עו"ד אילן הלוי | 12/06/2013 10:55

          זה ענין להסכמה בינך ובין היזם. שווי מ"ר חניה שווה על פי רוב פחות משווי מ"ר בנוי כך שאני לא הייתי מקבל את הנוסחה שלך. בנוסף - לא בטוח שיש מקום בקווי הבנין לתת לך את הפיצוי בשטח. וכל זה בהנחה שהיזם בכלל סופר אותך ומוכן לשבת ולדבר אתך על פיצוי. בעצם מה שאת אומרת זה שכולם מקבלים חניה שלא היתה להם ואת לא מקבלת חניה כי כבר יש לך. אם זה המצב (וחשוב לוודא זאת בעיניים של עו"ד) אז סביר לבקש סוג פיצוי כאשר הרף העליון הוא שווי חניה כזו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38