תוקף חוזה

  • תוקף חוזה תמ"א 38 בין והגדלת זכויות בנייה
    ערן | 03/04/2013 22:21

    מכובדי, במידה ונחתם חוזה עם יזם, ובו מצויין תוקף לחוזה, שתוך שנה מיום החתימה על החוזה על היזם להגיש תכניות לרשויות ובמידה ולא יוגשו מסיבות הקשורות ביזם תהיה זו הפרת החוזה, מה על הדיירים לעשות במקרה בו היזם מגיש את התכניות 5 חודשים לאחר המועד? וזאת בטענה כי המתין לתיקון תמא 38/3 כדי לממש זכויות בנייה נוספות של 2.5 קומות בו בזמן שבחוזה נחתם ומצויין שתיבנה קומה אחת על גג הבניין? מה אומר החוק על כך?

    • תוקף חוזה
      עו"ד אילן הלוי | 04/04/2013 09:34

      שלום ערן! זה לא נושא לחוק אלא למה סיכמתם בהסכם שנחתם בינכם. לגבי המועד- אם אין הוראה אחרת בהסכם ולפי מה שאתה כותב זו הפרה מצד היזם. אם אין מנגנון אחר בהסכם אז אתה יכול להודיע כי אתה אינך מחויב עוד בהסכם אבל לא ברור לי מה תרוויח מכך. אני מניח שאתה מעונין בפרויקט והזמן כבר חלף ולא ניתן להשיבו. לגבי הקומה הנוספת - שוב אם אין כל הסדר בהסכם בינכם לגבי תוספת זכויות אז אתם צריכים לשבת עם היזם ולראות כיצד אתם נהניםן גם מהתוספת הזאת. אני מניח שיוצגתם בהסכם על ידי עו"ד ומציע שתתיעצו איתו לגבי הוראות ההסכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38