חוזה ראשוני

  • חוזה התקשרות ראשונית
    רונן | 03/04/2013 06:13

    נשמח להסברים על טיב "חוזה להתקשרות ראשוני"בפגישה הסבירו לנו שהחוזה נועד להבטיח בלעדיות ליזם לתקופה 6 חודשים, ואנחנו רק בתחילת הדרך מבחינת התוכניות והמו"מ. אך בחוזה כתוב כי "הדיירים מתחייבים לחתום על חוזה התקשרות עם צד א' בהתאם לתוצאות הבדיקה הנ"ל ועל פי העקרונות המפורטים להלן, וזאת בכפוף לכך שהדבר נעשה במסגרת תקופת ההתקשרות הראשונה. חוזה ההתקשרות יהיה כפוף לאישורו של עוה"ד של צד ב' ורק חוזה התקשרות זה יחייב את הצדדים." תודה מראש

    • חוזה ראשוני
      עו"ד אילן הלוי | 03/04/2013 10:41

      שלום רונן! חוזה ראשוני הוא חוזה לכל דבר וענין ומחייב את החותמים עליו בהתאם לתוכנו. אם כתוב שאתם מתחייבים לחתום על חוזה התקשרות עם היזם אז זה מחייב אותכם. אני לא מציע לחתום על שום מסמך לפני שעו"ד קורא ומעיר הערות לגביו. לחוזה ראשוני יש חשיבות בכך שרואים שיש מספיק חתימות מצד בעלים ויש ענין לקדם את הפרויקט ולהוציא הוצאות עליו. מצד שני- תבדקו שאתם לא כבולים לחתום על כל חוזה שהיזם יציג לכם וכן שהקשר בינכם הוא לןתקופה סבירה ולא מעבר לכך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • חוזה התקשרות רישוני
        רונן | 03/04/2013 11:59

        אילן תודה על התשובה המהירה!האם יש נוסח מקובל לחוזה התקשרות ראשוני?מה היא תקופת התקשרות סבירה? ומה לפי נסיונך היא תקופת התקשרות ממוצעת?הדיירים היוזמים את ההליך טוענים שהתקופה הארוכה היא לטובת הדיירים, למרות שלא הצלחתי להבין את ההגיון בטיעון הנ"ל.

        • האם העדר חתימה על חוזה ראשוני הינו הליך תקין
          ערן | 03/04/2013 22:44

          אילן שלום, אני מצטרף לשאלתו של רונן ורוצה להרחיב בשאלתי, האם יזם יכול להחתים את הדיירים כבר בחוזה אחד המגדיר את הפרויקט ולא חוזה ראשוני ולאחר מכן חוזה מלא? האם העו"ד שאמור לייצג את הדיירים במקרה זה היה צריך להסב את תשומת ליבם של הדיירים על כך?

        • התקשרות ראשונית
          עו"ד אילן הלוי | 04/04/2013 14:17

          ערן שלום! בטעות הוספתי את התשובה שלי לרונן אחרי שאלתך. בכל מקרה נראה שאתה מבין את הכיוון שלי. יזם ודיירים יכולים לחתום רק על הסכם אחד מקיף ואין כל חובה בהסכם ראשוני. לטעמי זה גם נכון. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

        • חוזה ראשוני
          עו"ד אילן הלוי | 04/04/2013 14:20

          רונן שלום! אני מבין את הצורך של היזם לדעת שיש רוב מספיק של דיירים שלפחות, על פניו, רוצה את הפרויקט, וזאת לפני שהוא מוציא הוצאות לטובת הפרויקט לתכנון וכו'. היזם גם רוצה לדעת שאם יש התכנות לפרויקט אז שתחתמו מולו ולא מול יזם אחר שיקפוץ פנימה לאחר שהוציא הוצאות. לכן אני מציע לא לתת ליזם יותר מ- 3 חודשים. זה פרק זמן מספיק כדי שידע מה ניתן לבצע והאם זה מתאים לו. אין נוסח סטנדרטי וצריך להקפיד שהנוסח ברור משתי בחינות- 1. אם הזמן עובר הגרזן נופל ואתם נפרדים. להזהר מניסוחים מעורפלים שלא מאפשרים לדעת מתי ההתקשרות הראונית מסתיימת. 2)שהכל כפוף להסכמה לגבי מפרט העבודות ותנאי ההסכם. לגבי הדיירים- נכון שגם לכם טוב לדעת מי איתנו ומי לא. מעבר לכך - אני מעדיף לנהל מו"מ פתוח על הכל ולגשת ישר לחוזה מלא ללא התחייבות. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38