פיצוי דירת גג

  • פיצוי לדירה חדשה מתמא תמורת דירת גג בנוי
    מנשה | 06/03/2013 10:05

    שלום רב לך יש לי שאלה לגביי פיצוי שהגעתי להסכמה עם היזם שבא לבנות לנו בבניין.אנחנו גרים בבת ים ברחוב יוספטל,בניין בין 4 קומות שבכל קומה 4 דיירים,כל דירה היא שתיים וחצי חדרים בגודל של 67 מטר,אני גר בקומה רביעית ולפניי שנה סיימתי לבנות על הגג אחריי שהשכנים חתמו לי כולם,עכשיו הדירות באיזור שלנו נמכרות בסביבות ה800 אלף שקל והשבוע הזמנתי שמאי שהעריך את הדירה שלי עכשיו אחריי הבנייה במיליון ומאתיים אלף שח.עכשיו היזם נותן לכל דירה ממד מרפסת שמש מחליף את כל האלומיניום בבית ועושה מעלית ומשפץ את הבניין כלפיי חוץ ולובי חדש.עכשיו אנחנו סיכמנו בנינו שהוא לוקח את היחידה שיש לי על הגג (שעלתה לי משהו כמו 350000 אלף שקל כולל כל ההוצאות כולל מהנדס וכל מה שכרוך בזה,וגם הבנתי שהגג למעלה בלי שום קשר לבנייה שייך לי אחריי שהדיירים חתמו לי) ואני בתמורה אקבל דירה חדשה מהקבלן במחיר שיהיה מוסכם בנינו,אז השאלה היא מה יהיה הוגן כלפיי שנינו שגם אני יהיה מרוצה וגם הוא בתודה מראש מנשה

    • פיצוי דירת גג
      עו"ד אילן הלוי | 06/03/2013 15:06

      מנשה שלום! קשה לענות בלי להכיר עד הסוף את העובדות לרבות איך הזכויות רשומות בטאבו. נראה על פניו שאתה צריך לקבל יותר מהשכנים האחרים. אם התוספת עלתה לך 350,000 ש"ח אז תבקש דירה גדולה יותר ששוה כמו הדירות שהיתר יקבלו + 350,000 ש"ח. אפשרות אחרת היא להגיד ליזם שהדירה שלך היום שווה 50% יותר אז גם הדירה החדשה צריכה להיות שווה 50% יותר מהדירות החדשות של יתר השכנים. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38