הערת אזהרה

  • הערת אזהרה
    שרית | 20/02/2013 11:36

    אנו בתהליך שך תמ"א 38 ומעוניינים למחזר את המשכנתא. בטאבו הפנו אותנו לקבל אישור לרשום הערת אזהרה של הבנק על הדירה שלנו מהקבלן והיזם. האם אני צריכה אישור של היזם והקבלן כדי לרשום הערת אזהרה על הדירה שלי?

    • הערת אזהרה
      עו"ד אילן הלוי | 20/02/2013 18:10

      שלום שרית! ממה שכתב אני מבין שנחתם הסכם ומכוחו נרשמה הערת אזהרה על זכותייך בדירה לטובת היזם. לכן את צריכה לקבל ממנו מכתב הסכמה לגבי המחזור של המשכנתא. אין סיבה שלא יתן לך למעט אם הבנק החדש מתכוון לסרב להסכם. מציע לך גם לעדכן את הבנק החדש בענין ההסכם כי ממילא תדירשו לקבל לכך את הסכמתו. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • הערת אזהרה
        שרית | 21/02/2013 14:13

        שלום אילן ותודה על תשובתך.אני רוצה לחדד את שאלתי משום שההערה לטובת היזם רשומה על הרכוש המשותף ולא על הנכס הפרטי שלי (ישנה הפניה בנכס שלי להערה ברכוש המשותף לטובת היזם). מדוע נדרש היזם לאשר לי הערת אזהרה למשכנתא בדירה שלי בה אין לו זכויות?

        • הערת אזהרה
          עו"ד אילן הלוי | 21/02/2013 15:16

          זכויותיך בדירה כוליים גם את הרשום בתת החלקה של הדירה וגם חלק יחסי מהרכוש המשותף. הבנק החדש ממשכן לטובתו את כל זכויותיך. מאחר ורשומה הערה על זכויותיך בכל הנוגע לחלקת הרכוש המשותף בה יש לך גם זכויות, נדרשת הסכמת בעל הערת האזהרה לוותר על קדימות לטובת הבנק. היזם חייב גם כן לשלוט בתהליך משום שקבלת הסכמה מכל בעלי ההערות הרשומות, כולל הבנק למשכתנאות הוא תנאי להסכם. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38