תמא 38 בניין מורכב

  • תמא 38 בבניין מורכב
    בעל דירה | 18/02/2013 09:38

    על חלקה בנויים שני בניינים. כל אחד מהבניינים פועל לתמ"א 38 עם יזם אחר. הבניין שבו הדירה בבעלותנו כולל 12 דיירים, מתוכם חתמו 10 דיירים על תמ"א 38 מול היזם. הבניין השני כאמור פועל מול יזם אחר ואין לנו מושג מה הסטטוס. עורכת הדין והיזם של הבניין שלנו פועלים לפיצול החלקה לשניים. אנו לא חתמתי על ההסכם מול הקבלן מאחר ואין לו יכולת כלכלית אלא אם ימצא משקיע, וכל עוד אין לו את היכולת הכלכלית אני לא מעוניין לחתום, אילו היה יזם עם יכולת כלכלית הייתי שמח לחתום. האם כל עוד לא פוצלה החלקה אנו נחשבים דיירים סרבנים (הרי על החלקה עוד בניין שכל דיריו לא חתמו ליזם שבחרו דיירי הבנית שלנו) ? האם ניתן לפעול משפטית נגדנו כל עוד לא פוצלה החלקה ?

    • תמא 38 בניין מורכב
      עו"ד אמיר לנטון | 18/02/2013 11:27

      לשואל שלום רב לצורך התשובה אניח שמדובר בתמ"א 38/1 - חיזוק (לא הריסה ובניה). במצבים מסוימים כשניתן מבחינה הנדסית לבצע חיזוק רק באחד הבניינים ואין פגיעה בזכויות הבעלים בבניין השני, ניתן לבצע חיזוק רק בבניין של המעוניינים. לא ברור מהשאלה מה ה"פיצול" המדובר. בכל מקרה עד כמה שניתן להבין משאלתך-אינך מתנגד לתמ"א 38 אלא רק ליזם הספציפי בהעדר יכולת כלכלית וזו אינה סרבנות קלאסית ויכול שאף המפקח על המקרקעין יצדד בעמדתך. בכל אופן, הליך משפטי אצל המפקח על המקרקעין אפשרי רק לאחר שניתנה החלטה בועדה המקומית לתכנון ובניה על מתן היתר בתנאים. לשם הגשת בקשת היתר משקיע היזם כספים רבים-ובהעדר יכולת כלכלית יכול שאף לא יוגש דבר ,כך שגם לא יתקיים התנאי המקדמי להליך משפטי כאמור לעיל. בהצלחה אמיר לנטון עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • פיצול חלקה
        בעל דירה | 18/02/2013 13:35

        תודה רבה. הבניינים אינם מחוברים, אלא רק יושבים על חלקה אחת כך שהרכוש המשותף משותף לשניהם (כולל השטח הנדרש לחניה). הפיצול הינו פיצול חלקה. לטענת העו"ד יש לפצל את החלקה תחילה. לדבריה הם מגישים בקשה להיתר במקביל לבקשת פיצול החלקה. האם לפני הפיצול מספיקה החתמת דיירי אחד הבניינים בלבד? האם ניתן לקבל היתר גם ללא פיצול?