רכישת דירה המיועדת לתמא 38/2

  • רכישת דירה מיועדת לתמא 38 2
    ניר | 16/02/2013 10:33

    השבוע התעניינתי ברכישת דירה שמיועדת לביצוע תמ"א 38 2. בעלת הדירה היא אחת הסרבניות והיא מעוניינת למכור את הדירה. השאלות. 1. אם הציגו להם תכנית אדריכלית וכן חוזה עם מפרט מלא של כל הדירות הכולל 7 קומות ו 21 דירות, אני יכול להסיק כי התב"ע מאפשרת זאת או שכדאי שאבדוק בעצמי? 2. אם יש 10 דיירים בדירה ו-2 מתנגדים, האם הפרויקט יוכל לצאת לדרך (ידוע כי החוק אומר 80% אך בפועל אין בטוחה). 3. הציעו לכל דיירי הבית דירה בגודל זהה 105 מטר למרות שהדירה שאני מעוניין לקנות הכי גדולה בבניין, האם הגיוני? 4. האם ניתן לדרוש מהיזם שבעלי הדירות הישנות יקבלו קומות עליונות או שזה מוריד את כדאיות היזם לגמרי?

    • רכישת דירה המיועדת לתמא 38/2
      עו"ד אילן הלוי | 17/02/2013 10:28

      ניר שלום! 1. התוכנית האדריכלית שהצגיו להם והיא אמורה להיות נספח להסכ, היא רק תוכנית ראשונית. תמיד יכולים להיות שינויים בשל דרישות של העיריה והג"א. שינויים אלו אמורים להיות לא מהותיים כי בכל זאת התוכניות אמורות להיות נערכות במקצועיות. מציע שתבדוק בהוראות ההסכם האם יש התיחסות לגבי סטיות מהותיות בין ההיתר בפועל מול תוכניות אלו. 2. אם יש רוב של 80% בבעלות ובמחזיקים ברכוש המשותף אז אפשר לצאת לדרך. בשלב מאוחר יותר תוגש תביעה נגד הדיירים הסרבנים, תביעה שמתבררת בפני המפקח על בתים משותפים. 3. לא יודע מה הפערים בגדלי הדירות. בכל מקרה זה הגיוני. הרי נבנה בנין חדש שכל קומותיו שוות. לא ניתן לבנות קומות בגדלים שונים רק מפני שהדירות במקור היו שונות. מה שכן - אתה יכול למשל לבקש שסדר בחירת החניות והמחסנים, ככל שיש, תהא לפי גודל הדירות המקוריות. 4. לדרוש אפשר הכל אבל לא תקבלו. זה חלק מתחשיב הרווח של היזם. בדר"כ מעלים את הדירות הקיימות בקומה לפחות וזה צריך לבוא לידי ביטוי בהסכם ובמפרט. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38