שיפוץ בנין

  • דרישה לתשלום מאלמנת צהל פי 2
    יובל | 14/02/2013 10:08

    אמי דירת בקומה אחרונה (בדירה גדולה פי 2 מיתר הדיורת)סהכ 8 דירים הדירים דורשים שיפוץ לכל הבנין לרבות חיזוק יסודות עקב מי תהום במקלט(30 שנה כבר יש את זה),בקומת הקרקע ישנה חנות ללמכר לחם (אני בכלל לא בטוח שיש רישון אבל כנראה שכן)הוא טוען שכל המים מפרעים לו ושיכנע את כל רוב הדירים לשיפוץ כל הבנין וכמבון שבגלל לאימי הדירה גדולה והגג אז היא צריכה לשלם פי 2. אין לה שקל אחד מיותר כאלמנת צהל 40 שנה! האם אפשר להכריח אותה לשלם .אפילו הלוואת וכו זה סכומים אסטרונמים

    • שיפוץ בנין
      עו"ד אילן הלוי | 14/02/2013 16:46

      שלום יובל! זו לא שאלה לפורות בנושאי תמ"א ובכל זאת - על פי חוק המקרקעין חבה על כל הבעלים בבנין לדאוג לתחזוקתו ותקינותו. במידה ויש בעיה של מי תהום אז גם אימך צריכה לשאת בהתאם לחלקה ברכוש המשותף. לא כתבת באיזה עיר מדובר אבל אני מציע שתברר בעיריה אם יש חברות עירוניות שנותנות סיוע והלוואות לביצוע עבודות כאלו. כמובן שגם אפשר לתקוף את ההחלטה בפני המצפקח על בתים משותפים , לבדוק אם היא התקבלה כנדרש וכו'. אבל אז עדין תשאר עם מי תהום. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38