חישוב אחוזי בניה ושאלות נוספות

  • חישוב אחוזי בניה, תוספות ועוד שאלות
    תמיר | 04/02/2013 13:31

    בבנין שלנו 8 דירות ב-3 קומות והכוונה היא לבצע פינוי בינוי. 1. לכל דירה גודל שונה, כאשר שלי הגדולה ביותר ע"פ הטאבו 9/50. בבירורים מול קבלנים , הציע אחד הקבלנים להוסיף גודל *קבוע* לכל הדירות, מה שאומר שבאופן יחסי אקבל פחות לעומת דירות קטנות יותר. בשיחה עם הקבלן הוא אמר ש"זה מה שיש " ועלי לשמוח על התוספת החדשה. אם ההצעה של הגדלה באופן יחסי אינה ישימה, מה מקובל לבקש/ לקבל לאור העובדה שדירתי הגדולה ביותר ? הרי זה לא הגיוני ולא הוגן שאהיה המרוויח הקטן בסיפור. 2. בנוסף, אחד הדיירים ביצע בניה לא חוקית והוסיף מטראז' גדול לדירה. הדבר התגלה עכשיו והוא טוען שכל עוד הדיירים שתקו, הם למעשה הכשירו את המעשה. מה אומר הדין וכיצד העובדה הזו אמורה להשפיע על יתר הדיירים ו/או על אחוזי הבניה. 3. מי שמוביל את המהלך הוא דייר משכיר. כמוהו יש עוד 5 בבנין. האינטרס שלי כמי שימשיך לגור - שונה מן הסתם משלהם. האם יכול להיות מצב בו ההתנגדות שלי לא תיחשב , היות שמדובר על הסכמה של 80% ולכן, למרות שאני בעל הדירה הגדולה ביותר, למעשה לצורך הענין קולי שווה מול קולם ?

    • חישוב אחוזי בניה ושאלות נוספות
      עו"ד אילן הלוי | 04/02/2013 17:45

      תמיר שלום! 1. לא ברור לי עד כמה זה דרמטי לעומת דירות אחרות. בכל מקרה- הגיוני לדרוש תוספת יחסית (אבל לא להתעקש על המ"ר) ואם לא ניתן אז לקבל עדיפות בדברים אחרים כמו - בחירת חניה / מחסן, מפרט עשיר יותר וכו'. 2. בניה לא חוקית היא גם עבירה פלילית וגם נטילת רכוש משותף (שטח וזכויות בניה) שלא כדין. טענה של הסכמה בשתיקה יכולה להיות טובה רק ביחסים מול הדיירים האחרים אם היו מבקשים להרוס את מה שנבנה. עדין ובכל מקרה הוא צריך לשלם על מה שלקח. בכל מקרה- לא נהוג לקחת שטח של בניה לא חוקית כבסיס השטח של הדירה הקיימת. אבל יתכן שלאותו דייר יש מנופי לחץ אחרים על היזם. 3.נדרש רוב של 80% הן במספר הדירות והן בחלק היחסי ברכוש המשותף. לפי מה שכתבת אתה בעלים אחד מתוך 8 המחזיק ב- 18% מהרכוש המשותף. כך שזה קרוב אבל עדין אם לא יצטרף אליך מתנגד נוסף הפרויקט יצא לדרך. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה רבה. והמשך....
        תמיר | 05/02/2013 12:37

        1. לגבי הדרמטיות, השוני בגודל הדירות מהותי ויש דירות שגודלן מחצית משלי. מה שהופך את התוספת (באופן יחסי) למחצית לעומת התוספת שהם יקבלו. 2. לגבי מנופי הלחץ - איך אפשר לדעת מה קרה בסופו של דבר מבחינת אחוזי הבניה? מדובר בשכן בעייתי מאוד. האם רק מתוך תוכניות הבנין ? 3. הוועד שמאוד מושך לבצע העסקה, מבקש להחתים אותנו שנעבוד מול הקבלן הראשון שמצא ושבמשך 4 חודשים תהיה לו בלבדיות. נניח לרגע את העובדה שלדעתי יש לבצע סקר שוק יותר מקיף , מה הנקודות שראוי לתת עליהן את הדעת בהסכמה הזו והאם מדובר בחוזה לכל דבר ולכן כדאי לערב עו"ד בענין ?

        • ושאלות נוספות ..
          עו"ד אילן הלוי | 05/02/2013 15:24

          תמיר שלום! 1. התמ"א מאפשרת הגדלה של עד 25 מ"ר לכל דירה כאשר חלק משטח זה הוא הממד. הממד עצמו הוא בגודל של כ- 12 מ"ר בממוצע. אני מניח שאצלכם מוסיפים לכל הדירות שטח מקסימלי זה ללא התחשבות בשטח קודם. הדירות האחרות אכן נהנות יחסית יותר אבל עדין אתה נהנה מתקרת ההרחבה האפשרית. אתה הרי לא תהנה עוד אם יורידו להם בשטחים שיהיה פרופורציוני יותר. מה שאני מציע הוא לראות איך את מקבל עדיפות ופיצוי בדברים אחרים- בחירת חניה, בחירת מחסן, ואולי אף פיצוי מסוים שווה ערך כספי על ידי שדרוג המפרט שלך. 2. אני מניח שתהא לכך התיחסות בהסכם שתעשו. גם תוכל לראות בתוכניות הראשוניות שהם יצרפו להסכם. בכל מקרה תוכל בהמשך לבדוק גם בתוכניות ההגשה שהם יעבירו לאישורכם. 3. רצוי מאוד לעשות סקר ובדוק מספר הצעות ובעיקר מספר יזמים. כמעט כל החברות יבקשו תקופה של נון- שופ על מנת שיוכלו להעמיק יותר באמצעות אנשי מקצוע בבדיקת הפרויקט. בשלב זה הם מתחילים להוציא כספים ועל כן הם רוצים לוודא שלפחות אתם לא בורחים להם. בכל מקרה- גם הנון-שופ הוא מסמך משפטי ורצוי לא לחתום עליו ללא יעוץ משפטי אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38