תמא 38/2 עם גג פרטי

  • תמא 38/2 בבנים עם גג פרטי
    דורית | 28/01/2013 18:36

    בנין בר"ג 3 קומות 6 דירים מחצית מהגג שיך לי בטאבו(יש יציאה לגג מהבית גג מרוצף מחסן על הגג אבל ללא חדר בנוי) השכנים רוצים תמא 38/2  אני לא מתנגדת אבל רוצה פיצוי הולם או את דירת הפנטהאוז או דירה בקומה העליונה ופיצוי כספי. א. מה השווי של הגג?והאם יכולים לחייב אותי לתמא

    • תמא 38/2 עם גג פרטי
      עו"ד אילן הלוי | 29/01/2013 08:52

      שלום דורית! קודם כל שיהיה ברור- הדירה שלך שווה יותר מדירה אחרת באותו שטח ללא הגג הצמוד. כך שמה שנותנים לדירה הצמודה לך למשל הוא הבסיס. השאלה כמה שווה התוספת שבבעלותך. אני מניח שאין לך זכויות בניה הצמודות לגג. עדין ניתן להניח כי יכולת אולי לבנות חדר יציאה על הגג ולהנות משטח מרפסת הגג. ניתן להעריך שמאית כמה מ"ר רגילים הם שווים ולדרוש מהיזם שהבסיס לדירה החדשה שלך יהא השטח הקיים + השטח הנוסף. לדוגמא- נניח שהדירה שלך היא 80 מ"ר וצמוד לה גג של 80 מ"ר עליו ניתן לבנות חדר יציאה של 40 מ"ר והיתר מרפסת. בהערכה זהירה נניח שזכות לבנות מ"ר על הגג (לזכור שעדין לא בנוי) הוא .0.25 ממ"ר רגיל וששוי מ"ר במרפסת הוא 0.1 ממ"ר רגיל. את מקבלת שהשטח הבסיסי של הדירה שלך לפני תוספות הוא 80+ 14= 94 מ"ר. מעבר לכל מה שנאמר - יש לך קלף חזק- ללא הסכמתך כנראה לא ניתן יהיה לבצע את הפרויקט. כל מה שאמרתי הוא כמובן בכפוף לשיקולי כדאיות כלכלית של הפרויקט מבחינת היזם. לדעתי יזם לא יסכים לתת לך את דירת הפנטהאוז ואם נודה על האמת גם קודם לא היתה לך דירה כזו. אבל אפשר לנסות ולדרוש זאת. הוא בודאי יסכים לתת לך עוד מ"ר בדירה החדשה (בכפוף למגבלות תכנוניות ולמגבלת 25 מ"ר תוספת) וכן להעלות אותך בקומות יותר ממה שהוא מציע ליתר הדירות. מקווה שעזרתי אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38