תקן פרוזדורים בתמ"א

  • תקן פרוזדורים בתמ"א 38/1
    יובל | 24/01/2013 01:14

    האם תמ"א 38/1 חוריגה להוראת מכון התקנים לחדר מדרגות ממוגן מאש בתוספת 2.5 קומות שגובה הבניין המתקבל הוא 5.5 קומות (18 מטר. תודה על התשובה 1. קביעת מכון התקנים: א. בבניין גבוה (מעל 13 מטר) יהיו לפחות שני חדרי מדרגות מוגנים; כל חדר מדרגות נוסף שתקנות אלה מחייבות להתקין יהיה חדר מדרגות מוגן. ב. על אף האמור בסעיף קטן (א), רשאית הוועדה המקומית להתיר בבנין רב קומות בניית מערכת מדרגות חיצונית בנוסף לחדר מדרגות מוגן אחד לפחות, בתנאי שהמרחק המרבי מכל נקודה בקומה אל דלת אש של חדר המדרגות המוגן הקרוב, אינו עולה על 25 מטרים והמרחק המרבי מכל נקודה בחניון שמותקנת בו מערכת כיבוי אש אוטומטית ומערכת הוצאת עשן, אל דלת אש של חדר המדרגות המוגן הקרוב, אינו עולה על 50 מטרים, כשהמדידה היא לאורך מסלול הליכה; הוועדה המקומית בבואה להחליט על כך, תתייחס בין השאר להיבטים הארכיטקטוניים והבטיחותיים של הבניין והסביבה. ג. על אף האמור בסעיף קטן (א), בכך אם יהיה בבנין גבוה חדר מדרגות מוגן אחד, ובלבד שהמרחק המרבי מכל נקודה בקומה אל דלת אש של חדר המדרגות המוגן אינו עולה על 25 מטרים והמרחק המרבי מכל נקודה בחניון, שמותקנת בו מערכת כיבוי אש אוטומטית ומערכת הוצאת עשן, אל דלת אש של חדר המדרגות המוגן הקרוב, אינו עולה על 50 מטרים , כשמדידה היא לאורך מסלול הליכה.

    • תקן פרוזדורים בתמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 24/01/2013 14:15

      יובל שלום! הקביעה שפרטת מוסדרת בתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר תנאיו ואגרות). אני מניח שתכל למצוא בקלות עותק של התקנות באינטרנט. מכון התקנים רק ריכז חלק מהכתוב בתקנות אלו. בכל מקרה - התקנות בענין זה חלות גם על פרויקטם של תמ"א 38/1. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38