כפר סבא

  • כמה קומות ניתן להוסיף בכפר סבא לפי תמ"א 38 ?
    abc | 20/01/2013 14:47

    כמה קומות ניתן להוסיף בכפר סבא לפי תמ"א 38 ? כידוע הועדה הארצית לתיכנון ובניה קיבלה במאי 2012 החלטה לפיה ניתן יהיה לפי תמ"א 38 לבנות 2.5 קומות נוספות בכל הארץ והחלטה זו אומצה ע"י החלטת ממשלה ופורסמה ברשומות. ידוע שעיריות רשאיות להוסיף עוד קומה לפי תוכנית בנין עיר מקומית. ראיתי באינטרנט שעירית הרצליה החליטה להתיר 3.5 קומות במסגרת התמ"א. האם יש החלטה/תוכנית מתאר עירונית בנושא הוספת קומות מעבר לתוכנית הארצית בכפר סבא ?

    • כפר סבא
      עו"ד אילן הלוי | 20/01/2013 16:58

      תיקון 3 אכן מאפשר תוספת 2.5 קומות אבל כל התמ"א כפופה לשיקול דעת. בתל אביב למשל העיריה הוציאה מסמך מדיניות לגבי החלת הוראות התמ"א. זה לא נכון שכל עיריה יכולה להוסיף עוד קומה בתב"ע. זה נכון שהוראות התמ"א מאפשרות להוסיף תוכניות מקומיות המאפשרות לתת עוד זכויות בניה מעבר למה שמוקנה בתמ"א. למיטב ידיעתי לעירית כפר סבא אין תוכנית כזו. מה שאנ ימציע הוא פשוט לגשת למח' הדסה בעיריה ולברר מה הזכויות שיתנו לגבי הנכס עלי ואתה מדבר. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38