רכישת דירה חדשה

  • מסמכים לבדיקה לפני רכישת דירה
    gannago | 21/08/2012 15:55

    שלום רב. אנו בוחנים אפשרות לרכוש דירה בביין המיועד לתמ"א 38. לדברי המוכר התהליך הינו בשלבים סופיים (לאחר אישור עיריה/ועדה). בקרוב אמור להיחתם חוזה עם קבלן. לדברי המוכר, הפרויקט כוללת שיפוץ הבניין, התקנת מעלית ומרפסת שמש. איזה מסמכים עליי לדרוש מהמוכר טרם חתימת חוזה הרכישה? תודה מראש, אנה.

    • רכישת דירה חדשה
      עו"ד גילי לוי | 26/08/2012 17:46

      שלום רב, יש לבקש הסכם התמ"א אשר נחתם וכן תוכניות ותשריטים של הדירה הנמכרת וכן כמובן מפרט ומפרט שינויים ככל רכישת דירה חדשה מקבלן. בברכה, עו"ד גילי לוי מנהל פורום תמ"א 38

    • מסמכים לבדיקה לפני רכישת דירה
      עו"ד אביב טסה | 04/09/2012 10:34

      אנה שלום, המסמך הראשוני והחשוב ביותר שעליך לבקש הוא הסכם ההתקשרות של היזם/ קבלן עם הדיירים ואת כל המסמכים שהדייר חתם עליהם בעבר, מכל מין וסוג שהוא. עליך לקרוא את ההסכם בעיון ולהתמקד בסעיפים העוסקים במכירת דירה של בעלי דירות קיימות לצד ג' והאם ישנה דרישה להסכמה של היזם/קבלן, או האם עליך לחתום על ההסכם ו/או הנספחים (כגון מפרט טכני, יפוי כוח, בקשות לרישום הערות אזהרה ) וכדומה. בנוסף הייתי ממליץ לך לבקש את הנספחים עליהם עתידים הדיירים לחתום וכן לבקש את התכניות. במידה וכבר ישנן תכניות מאושרות וחתומות בקשי לעיין אף בהן. בכל מקרה, את צריכה להיות מונחת ע"י עו"ד שלך שמייצג אותך ברכישה.