מתי מגיעים למפקח על בתים משותפים ועוד שאלות

  • מתי מגיעים למפקח על בתים משותפים ועוד שאלות
    רחלי | 24/05/2012 23:17

    אחרי ש66% חתמו על חוזה לשם תמא התכנית עוברת לעיריה ורק אחרי שהתכנית מאושרת נעשית פניה למפקחת על הבתים המשותפים או שהפניה נעשית עוד לפני הגשת התכניות לעיריה אחרי החתימה על חוזה? האם ישנה אפשרות למי שלא חתם על החוזה לפני הגשת התכניות לחתום אחרי קבלת האישורים מהעירייה אם בינתיים שינו דעתם ואז להמנע מהשלב של פניה למפקח על בתים משותפים ובעצם הגיוני לחתום על חוזה אחרי קבלת אישורים לתכנית מהעיריה כי רק אז יודעים על מה חותמים ושאלה נוספת כמה זמן בממוצע עובר מהגשת תכנית עד לקבלת אישורים וכמה זמון עובר מפניה למפקחת עד לדיון והחלטה איזה טיעונים מתקבלים בפני המפקחת אם אפשר לקבל דוגמאות

    • מתי מגיעים למפקח על בתים משותפים ועוד שאלות
      עו"ד אמיר לנטון | 25/05/2012 16:02

      רחלי שלום רב, 1. תנאי להגעה למפקח הנו שלכל הפחות ניתנה החלטת הועדה לתכנון ובניה לאשר את בקשת ההיתר בתנאים, שזה לאחר הגשת התכנית והכרעה בהתנגדויות ככל שהיו, ואף בטרם הוצא ההיתר עצמו. 2. אכן דייר שסירב בעבר יכול להסכים לאחר מכן וליתר הצורך בפניה למפקח/ת על המקרקעין. יחד עם זאת, אין זה אומר שהדבר מומלץ ויכולות להיות השלכות שונות לסירובו ואופן התנהלותו בעבר. 3. משך הזמן עד קבלת היתר בתנאים, משתנה לפי נסיבות המקרה והעיר שבה מדובר, האם הוגשו התנגדויות עררים וכו'. בהעדר בעיות מיוחדות, אורך הדבר מספר חודשים לא רב. עיריות שונות אף נותנות עדיפות ומזרזות הליכי אישור בקשות מכח תמ"א 38. 4. אצל המפקח/ת על המקרקעין ההליך אורך מספר חודשים קצר, ככל שאינו סבוך. אורך ההליך תלוי בין היתר בטענות שעל הפרק, באיזו עיר מדובר (עומס וכו'), והאם קיים למשל צורך בחוות דעת מומחה/ים וכיו"ב. 5. יש להצביע על פגיעה בבעל הדירה הסרבן, כגון גריעה משטח דירתו וערכה, קיום הליך לא תקין, שיקולים זרים, קיפוח דייר וכיו"ב, וכל מקרה ידון לגופו בהתאם לנסיבותיו. יצוין כי גם אם טענות הסרבן יש להן על מה לסמוך, עדיין יכול/ה המפקח/ת לאשר את הפרויקט בכפוף לתנאים, כגון שינויים בתכנית, תשלומי איזון, דיור חלופי לתקופת הבניה וכד', באופן שיקטין את הפגיעה בדייר, ככל שיראה למפקח/ת צודק. 6. כדאי להסתייע בעו"ד מהתחום שיבחן המקרה הספציפי ויסייע לך. יכול שהדבר אף יביא לשינוי המטיב עמך כבר בשלב הגשת התכניות לעיריה לשביעות רצונך, וייתר הליכים והשלכות נוספות בהמשך. מקווה שסייעתי לך. חג שבועות שמח בברכה, עו"ד אמיר לנטון מנהל פורום תמ"א 38