בניין שכבר נבנה ממ"ד

  • תמא בבניין שכבר ניבנה ממד
    בב | 21/02/2012 23:04

    שלום,בבניין שבו אני גרה שכן בנה לפני מספר שנים בקומת הקרקע ממ"ד ומרפסת . כיום ,שאר הדיירים מעוניינים לפנות לקבלן על מנת לבדוק אפשרות של  תמ"א בביניין. האם עצם העובדה שיש כבר ממד ומרפסת תורמת או להפך מגבילה? האם השכן עלול לגרום לבעיות?למה צריך לשים לב?תודה מראש,

    • בניין שכבר נבנה ממ"ד
      עו"ד אמיר לנטון | 22/02/2012 10:53

      שלום לך, באופן כללי אין מניעה מקדמית לביצוע תמ"א 38. חסרים נתונים בשאלתך לגבי השטח שנבנה ובאיזה מיקום בבניין ואיך נבנה. עולה פה בין היתר שאלה הנדסית ואדריכלית, האם החיזוק לבניין ויתר הממ"דים המרפסות וההרחבות לשכנים, יכולים להיבנות מבלי לפגוע במה שבנה השכן ואולי אף בדומה מעל בנייתו. יש לבדוק בעיריה לגבי הבניין והמקרה הספציפי. הקבלן/יזם אמור גם לבדוק. יש לבדוק גם האם ישנה איזושהי הסכמה מיוחדת מהעבר בין השכנים לשכן לרבות בתקנון הבית ככל שקיים. אם השכן מתנגד ניתן לשקול תביעה למפקחת על המקרקעין, בהתחשב בכלל הנסיבות. כדאי להסתייע בעו"ד.

      • בניין שנבנה ממ"ד
        אמיר לנטון, עו"ד | 22/02/2012 10:56

        אבקש להעיר שהנחתי בתשובתי שההיתר לבניין הוצא טרם לשנת 1980 כדי שתמ"א 38 תחול.

      • לפי ההיתר של העירייה הממד ניבנה בצורה שניתן לבנות
        בב | 22/02/2012 11:02

        מעליו מגדל ממ"דים. בקשר למרפסת , ניתן לבנות מעל המרפסת עוד מרפסות . עד כמה שידוע לי לפי חוק המקרקעין ברגע שמישהו בנה תוספת בניה כלשהי אין לו שום אפשרות להתנגד לתוספת דומה של שכניו. במקרה זה התוספת שתיבנה היא זהה לתוספת שהוא כבר בנה. התוספת שניבנתה היא חדשה יחסית והיא מלפני 4 שנים בערך.אין שום הסכמות בין השכנים מהעבר.במקרה הנ"ל האם יש לו זכות התנגדות כלשהי?

        • ממד שכבר ניבנה
          עו"ד אמיר לנטון | 22/02/2012 14:29

          על פניו ניתן לבצע תמ"א 38. אם יתנגד ניתן לשקול הגשת תביעה למפקחת על המקרקעין כנגד הדייר הסרבן. יצויין כי במסגרת פרויקט תמ"א 38, בונים על הגג גם קומות ויחידות דיור חדשות, וזה מטופל במסגרת החוק בעניין חיזוק בתים מרעידות אדמה. הוראת החוק בעניין הרחבה דומה של דירה קיימת, אינה מספיקה. כמובן צריך לבדוק גם מבחינת הנדסית ואדריכלית לרבות בעירייה וכדאיות הפרויקט ליזם/קבלן כבכל פרויקט. בהצלחה