תשובה לא מקצועית

  • רכישת דירה חדשה מתמ"א
    רונית | 25/01/2012 12:54

    שלום!קיבלתי הצעה לרכוש דירה חדשה הנבנית על הגג במסגרת תמ"א 38 שעובר בניין ישן.לצורך הרכישה אני צריכה גם לקחת משכנתא מהבנק. הבנק רוצה ערבות כלשהי על הנכס. הקבלן המוכר לא נותן ערבות בנקאית וגם לא ביטוח. מה שכן - הוא נותן הערת אזהרה בטאבו. השאלה הנשאלת היא על מה הוא נותן את הערת האזהרה שהרי הדירה עוד לא קיימת בכלל? אם מדובר על הרכוש המשותף בבניין - חדר מדרגות וגג האם זה מספק את הבנק או שמא דרושה בטוחה ממשית יותר?מה נהוג במקרים כאלה וכיצד מתנהלים מול הבנק בעיניין המשכנתא?

    • תשובה לא מקצועית
      יוסי | 25/01/2012 14:08

      הערת האזהרה היא ככל הנראה על חלק יחסי מהגג  אחרי שהופרד מיתר הרכוש המשותף ונרשם כתת חלקה נפרדת בטאבו, בהנחה שאכן הקבלן ביצע את ההפרדה.לצורך העניין אתה יכול לראות את הגג כקרקע העומדת לבנייה, אשר כבר נחלקה לתתי חלקות, והערת האזהרה שלך נרשמת על חלק יחסי ממנה.האם זה יספק את הבנק? לא בטוח בכלל, אבל זה תלוי במכלול רחב של שיקולים של מאזן סיכונים ובטחונות שהבנק מחליט לקחת, לא לעצם אפשרות רישום המשכנתא על הגג המדובר.בהצלחה

      • שאלה בקשר לחנייה
        משה | 25/01/2012 19:13

        שלום, האם הדירה כוללת חנייה צמודה? או שזה נושא לא סגור? תודה נתן

        • חניה
          רונית | 25/01/2012 19:24

          הדירה כוללת חניה שאמורה להירשם בטאבו.איך החניה קשורה לעיניין?

          • תמ"א 38 - רכישת דירה חדשה בפרוייקט תמ"א 38
            עו"ד תומר יפת | 29/01/2012 07:50

            רונית שלום, אני מקווה שיש לך עו"ד .... זו לא עסקה לעשות לבד. התשובה משתנה בהתאם לצורת רישום הבית המשותף והאם רשמו תת חלקה זמנית נפרדת אליה הצמידו את הגג. בברכה, עו"ד תומר יפת מנהל פורום תמ"א 38