תביעה בסדר דין מקוצר

  • שאלה דחופה - משהוא יכול לענות? בסדר דין מקוצר...
    א"נ | 20/01/2010 13:19

    בקשתי בקשת רשות הגנה בסדר מין מקוצר. השופט אישרה ואמרה (כפי התקנות) שתהצהיר יהוה את כתב ההגנה. השאלה - במצב כזה התביעה הופכת לתביעה רגילה או עדיין נשארת תביעה בסדר דין מקוצר? תודה

    • תביעה בסדר דין מקוצר
      לי, עו"ד | 20/01/2010 13:50

      כאשר ניתנה רשות להתגונן, יראו את התצהיר ככתב הגנה שהוגש, ובית המשפט או הרשם יהא מוסמך ליתן כל הוראה בדבר כתבי-טענות, פלוגתות והליכים נוספים שייראו סבירים או נחוצים, וכן להורות על קיום קדם-משפט לפניו.

      • ולשאלתך, כן.
        אודליה, עו"ד | 20/01/2010 17:21

        בקשת רשות להגן התקבלה. התצהיר הוא כתב ההגנה. הדיון הבא יהיה ישיבה מקדמית. אם מדובר בסכום תביעה נמוך מ50000 ש"ח- סדר דין מהיר. אם יותר, סדר דין רגיל. ויש הבדלים משמעותים.