זו בהחלט אפשרות, השאלה אם עו"ד יסכים

  • תודה לעו"ד שאול אמרני שאלה נוספת
    אנונימי | 29/12/2009 07:10

    בהמשך לשאלה שלי בנושא בעיה עם עו"ד מתאריך 27.12.09 בהסכם יש פיסקה שכל מחלוקת על גובה שכר טירחה יופנה ללשכה של עורכי הדן עם בורר יחיד אשר הלשכה תקבע. האם אני יכול לפטר את העורך דין עקב התנהגותו וחוסר שיתוך פעולה ולבקש ממנו שלא יפרע את השיקים עד הברור בלשכת עורכי הדין ובורר מטעמם יקבע כמה עלי לשלם לעו"ד שכר טרחה לאחר שפוטר. ? וזאת לפי ההסכם ?\ אנא עזרתך אנא עזרתך

    • זו בהחלט אפשרות, השאלה אם עו"ד יסכים
      שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 08:10

      אם כי אני די מסופק האם הוא יסכים לעשות זאת. נסה לחשוב על אפשרות נוספת והיא להסדיר את מערכת היחסים בניכם באופן בו הוא ישלים את עבודתו כפי שהתחייב. אם לא, ישנה אפשרות להפנות את הסוגיה כולה ללשכת עורכי הדין ולבקש ממנה לקבוע שכר ראוי לעורך הדין על רקע העובדה שהוא שוחרר מייצוגך בשלב מוקדם. בכל מקרה זה פחות או יותר מה שקבוע בהסכם בדבר בורר מוסכם. תציין גם את השתלשלות מערכת היחסים בניכם ואת הסיבה שהביאה אותך לסיים את עבודתו. הקפד לציין עובדות בלבד תוך שימת דגש על דיוק. בשום שלב אל תשמיץ את עורך הדין או תכפיש אותו. משום שזה לא ישרת אותך בשום דבר וזה גם לא מעשה חכם. יחד עם זאת תציין עובדות, ותעגן אותן בתאריכים מתי פנית אליו, האם ענה או לא. האם עשה את אשר התחייב לעשות. וכיו"ב. אני די משוכנע שבמידה והוא שוחרר מתפקידו בשלב מוקדם ולמעשה לא הספיק לעשות הרבה, השכר שיקבע לו יהיה ביחס למה שעשה. החשוב מבחינתך הוא זה שלהבא אל תחתום על הסכם מהסוג הזה. וגם אם חתמת על הסכם, תוודא שיש בו תנאים ודרישות מעורך הדין וכן שתוקנה לך זכות להפסיק עבודתו (למרות שזה מעוגן בחוק) תוך תשלום החלק היחסי המגיע לו בעד עבודתו עד אותו שלב.

      • שאלה אחרונה
        אנונימי | 29/12/2009 12:27

        שוב תודה. אם אני מפנה את העניין לטיפול לשכת עורכי הדין לגבי שכר טרחת העורך דין.באופן טבעי טיפולם יקח כמה חודשים. האם אני יכול לבטל את השיקים עד ההחלטה שלהם או עדיף כן לפרוע את השיקים . מה הכי נכון לעשות מה דעתך ?

        • ככלל, ביטול שקים אינה מומלצת
          שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 13:45

          שאלה נוספת - האם מדובר בשקים לפרעון מידי או דחויים. אם הם דחויים הרי ממילא אין חשש שיפרעו כעת. שאלה חשובה לא פחות היא האם ההמחאות הוסבו לפקודת עורך הדין בלבד, או שיש לו אפשרות להסב אותן לגורם שלישי. במקרה שלך, אתה רשאי לטעון שלא קבלת תמורה בגין ההמחאות ולכן קמה לך זכות ביטול. אם אתה רוצה לבטל מוטב שתקדים להודיע לסניף הבנק שלך על הביטול והם מחויבים לכבד את בקשתך.

          • כמובן "אינו מומלץ"
            שאול אמרני, עו"ד | 29/12/2009 13:48

            הכוונה הייתה לכתוב פעולת הביטול אינה מומלצת.