אין מה להזדעזע, להפך

  • אתיקה של עורך דין
    אבי כהן | 07/11/2009 16:00

    שלום, בבקשה תשובתכם הדחופה: העורך דין שלי (הוא מטפל בי בסכסוך מול גורם מסוים) התקשר אלי לפני כמה ימים בשעות הבוקר ובירר מתי ובאיזו שעה אני אהיה בחזרה בבית. עניתי לו ואז שאלתי גם למה הוא שואל. הוא אמר שעל הקו השני איתו העורך דין של הצד השני וכי הוא שואל מתי אני בבית כדי לבצע מסירה משפטית ביד. הזדעזעתי, אמרתי לו שזה לא בסדר והוא מתעקש שהוא בסדר גמור ואני סתם עושה עניין. מה דעתכם? האם זו עברה אתית? כל מי שאני מספר לו את זה מזדעזע עמוקות. ממתין לתשובתכם הדחופה ולעצתכם מה לעשות, ואיפה להתלונן. תודה רבה.

    • אין מה להזדעזע, להפך
      אחד | 07/11/2009 17:03

      ראשית מעצם היותו עורך דין שלך, ניתן לבצע את המסירה במשרדו והוא צריך להעיבר לך. זה לא משנה שהוא לא מטפל בך באותו בעניין ספיציפי. יש הלכה מבוססת וידוע לפיה עורך דין יכול לקבל כתבי בי-דין עבור לקוח שלו, גם אם הוא לא מטפל באותו עניין ספציפי עבור לקוחו. שנית, מסירה ניתן לבצע גם כשאתה לא בבית, אם באים אליך 3 פעמים לכתובת שידועה כשלך. אפשר להשאיר את כתבי בי- דין בחוץ בתיבת דואר למשל. שלישית, כשמנסים לבצע מסירה לבן אדם,יש לנסות להיעזר בכל מידע שיכול להביא לאיתורו. אם ידוע על בן אדם שיכול למסור את אותו מידע, יש לפנות אליו. אם הוא עורך דין שלך בעניין כלשהו, בוודאי שהוא לא יכול לטעון שאין הוא יודע איך לאתר אותך.

      • תודה והבהרה
        אבי | 07/11/2009 17:07

        הוא עו"ד שלי לאותו עניין! ביקשתי שיקבל עבורי דואר משפטי אך הוא סירב ואמר שזה יהיה כאילו הוא "פראייר", ולמה לו לחסוך לעו"ד שממולו כסף. אמרתי לו שהשיקולים האלה לא מעניינים אותי. ואז, כאשר הוא הודיע לעו"ד השני שהוא לא מקבל עבורי דואר משפטי, השני התקשר לברר מתי אני בבית. כן הזדעזעתי, כי הוא לא אמור להיות המזכירה של העו"ד שכנגד. הלא כן? ותודה לך.

        • אז קל וחומר...
          אחד | 07/11/2009 17:35

          אם הוא עורך דין שלך לאותו עניין, אז כתובת משרדו היא הכתובת להמצאת כתבי בי-דין. עם זאת, לפי תיאורך מדובר בכתב בי-דין שפותח הליך, כך שהמסירה יכולה להתבצע לכתובתך. כתבי בי-דין הבאים עבורך בהליך זה, בהנחה שנתת יפוי כח לאותו עורך דין,צריכים להתבצע בהתאם לתקנות סדר דין אזרחי לכתובת משרדו כבא כוח שלך, ולא לביתך. לכן לדעתי, לאחר ההמצאה הספציפית הזו, עורך דין שלך, אם הוא יודע מה הוא עושה, יקבל את כתבי בי-דין עבורך במשרדו.

          • ומה עם האתיקה?
            אבי | 07/11/2009 18:10

            תודה לך שוב. ורק אמור לי מהי דעתך: האם הוא היה צריך לברר עבור העו"ד השני מתי בדיוק אהיה בבית, אפילו מבלי שיואמר לי מדוע הוא שואל, כאילו הוא מזכירתו?

            • תשובה
              אחד | 07/11/2009 18:33

              סביר שאני לא הייתי מתקשר ללקוח שלי בשביל לברר מתי הוא בבית, עבור עורך דין של הצד שכנגד , אלא רק מסתפק באישור הכתובת לעו"ד השני למשל. אבל זה כבר עניין לשק"ד אישי בלבד. זה בטח לא מהווה עבירה אתית אם עו"ד בוחר להתקשר ללקוח ולברר. עורך הדין שלך לא עבר עברה כלשהי, כך שאין לך מה לחפש להגיש תלונה כנגדו או לפתוח כנגדו בהליך משמעתי כלשהו.

              • אתיקה
                אבי | 07/11/2009 19:48

                תודה לך. היה ידוע היכן אנו גרים כי אלו שכנים. ובכל זאת אבחר שלא להמשיך איתו. אולי זה "כשר" באתיקה של עורכי דין, אבל זה מסריח.

                • לא מבינה מה מסריח
                  נועה | 08/11/2009 00:48

                  קראתי את ההתכתבות ביניכם ואני לא מבינה מה מסריח... לכל היותר, כפי שאמר חברי, "אחד", שיקול דעת מוזר במקצת. לא הייתי פוסלת על כך שירותיו של עורך דין.

                  • מה זה משנה, בכל מקרה היו מוסרים לך את התביעה
                    אחת | 08/11/2009 13:17

                    מה זה משנה אם זה דרך העורך דין או במסירה אישית. בשורה התחתונה התביעה תגיע אליך, בין אם תרצה ובין אם לא. עורך הדין לא יכול לשקר בשמך, מה גם שהוא יכל לקבל את התביעה בשמך, גם אם הוא לא מייצג אותך ולהעביר לך את התביעה. אני במקומך, הייתי מתמקדת באיך אני מתגוננת בפני התביעה ולא במי מסר למי.