פיני לפורום דיני משפחה

  • הכנת צוואת עדים לסבתי - בתור עו"ד צעירה.....
    רות123 | 05/11/2009 18:15

    סבתי השוהה בבית אבות , מעוניינת כי אני בתור עורכת דין ( צעירה ביותר, הוסמכתי במאי האחרון וטרם עבדתי במקצוע) אערוך צוואת עדים. קראתי את החוק ואני יודעת כיצד לעשות זאת אך האם אני יכולה להחתים אותה על צוואה שכזו מבחינה אתית? בעייה נוספת היא לסבתי יש אפטרופוס שהיא אמי ( שהיא אחת מנהנות הצוואה) האם אמי זו שצריכה לחתום על הצוואה במקומה. אשמח לעזרה בעניין.

    • פיני לפורום דיני משפחה
      זיו | 06/11/2009 17:50

      חשבתי גם אני על שאלתך ובאמת זה בעייתי בפורום משפחה יש עורכי דין מעולים והם יעזרו לך

    • צוואה
      יעל | 11/11/2009 17:40

      אם לסבתך יש אפוטרופוס ספק אם היא יכולה לערוך צוואה. יש לבדוק איזה סוג של אפוטרפוס מונה לאמך {גוף או רכוש או שניהם]}ומה מצבה של הסבתא. קראי את חוק הירושה - צוואה היא מעשה אישי בלבד!! איש אינו יכול לחתום בשם מישהו אחר על צוואה. אם חתפ אין זאת צוואה. ממליצה שמישהו זר יערוך את הצוואה עם גיבוי של תעודה רפואית.