בבבבהה בבבבההה מה את בוכה {יאללהההה תתעוררי}

  • ראיון העבודה המשפיל ביותר
    עינת | 05/11/2009 11:21

    אתמול חוויתי חוויה משפילה ביותר. הכל התחיל לאחר שצלחתי את הראיון הראשון וזומנתי לראיון שני בחברה פרטית. את פני קיבלו מנכ"ל החברה ומנהלת משאבי האנוש. בחמש הדקות הראשונות לראיון נשאלתי על תכונותי האישיות ומייד לאחר מכן נורו לעברי שאלות מפלות ומשפילות כגון: "מדוע אינך עונדת את טבעת נישואין?", "כמה ילדים יש לך?", בני כמה הם?" "איך תסתדרי עם ילדים ועבודה?" " מדוע לא ציינת שיש לך ילדים על גבי קורות החיים?", "מה עושה בעלך?" ואפילו "מה עושים הורייך?" ועוד כהנה וכהנה שאלות שהקשר ביניהן לבין כישורי המקצועיים והאישיים הוא מקרי בהחלט. חזרתי לביתי עם תחושת השפלה קשה ובידיעה שכפי הנראה לא "אזכה" בתפקיד. ברצוני לתבוע את המנכ"ל בבית הדין לעבודה בגין הפליה מכח חוק שויון הזדמנויות בעבודה. האם יש סיכוי לתביעתי על אף העובדה שהראיון "המשפיל" לא הוקלט והעדות היחידה היא העדות שלי ? אודה לתגובתכם המהירה

    • בבבבהה בבבבההה מה את בוכה {יאללהההה תתעוררי}
      רובין-הוד | 05/11/2009 16:06

      העבודה מצריכה עבודת ליילה, שעות העבודה ארוכות מהרגיל, כולל שבתות וחגים, הם לא אמורים לעדכן אותך בשעות וימיי העבודה ליפניי שעברת "ראיון-אישי" כי אולי את לא מתאימה ? ועכשיו : את שקרנית ? למה לא אמרת שאת נשואה + ילדים אוליי לא היו קוראים לך מלכתחילה ? איזו אפלייה יש כאן, את פשוט לא-מתאימה, בין-אדם-רע זה מה שאת, רק אויי אווייי השפילווו אווייי את כבר לא ילדה . תתעוררי את ביישראל 2010 הלוווו<<<< יאללה ביי {ו........מואאאאאה}

      • לרובין הוד- עו"ד שמפיץ את בורותו ברבים
        עינת | 05/11/2009 18:44

        ראשית, אם הייתה קורא את מה שכתבתי היית מבין שמדובר בראיון שני. היקף ושעות העבודה היו ברורים ומובהרים לי היטב וכפי הנראה הם התאימו לי אם הגעתי לראיון השני. שנית, מתגובתך ברור לכל כי אין לך כל מושג בכל הקשור לחוק כבוד האדם וחירותו ובטח לא בחוק שויון הזדמנויות בעבודה, שמדבר , בין היתר, על איסור הפליה בקבלה לעבודה, על רקע מין, דת, הורות, סטטוס משפחתי וכו'. משמעות החוק היא, שאסור לשאול מועמדים לעבודה אם הם ממוצא תימני/ גרוזיני/ עיראקי או כורדי. כמו כן גם אסור לשאול אותם את כל אותן שאלות לא רלוונטיות לתפקיד - בדיוק כפי שנשאלתי אני. שאלות אלו לא מענינו של אף אחד והמעסיק צריך להחליט אם לקבל או לא לקבל מועמד לעבודה לא על סמך העובדה אם הוא פרסי/נשוי/ שמן/ הומו/ קוקסינל/יש לו 5 חתולים שהוא מגדל בבית, אלא על סמך התרשמותו מכישוריו האישיים והמקצועיים. חבל לי מאוד שיש הרבה אנשים בורים/ שוביניסטים כמוך שחושבים שמותר להם לשאול את המרואיינת שלהם כל מה שעולה על רוחם, כולל מידת התחתונים שלהן, ושמעיזים לקרוא לאדם כמוני, ש"העז" לא לציין בקורות החיים את העובדה שיש לו ילדים- בן אדם רע- לאן הגענו??!!. שהרי ברור לכל כי אם היה מדובר בגבר!!! שהיה נקרא לאותו ראיון- הוא לא היה נשאל ולו שאלה אחת מהשאלות המבזות שאני נאלצתי לספוג. על כן מדובר בהפליה!!! ועל פי החוק אסור בתכלית האיסור לשאול מועמד/ת שאלות מהסוג הזה!!! וזאת עליך ועל עוד בורים כמוך - להפנים היטב, אחרת ישארו בשוק העבודה גברים חזירים, אטומים ומנופחים בלבד שיקראו למועמדת לעבודה שקרנית ורעת לב וזאת בשל העובדה שהיא ציינה בקורות חייה את עובדת היותו גרושה/ רומניה/ דתייה, או חלילה בעלת ילד. לטובתך, תתחיל לחזור על קורסים של שנה א', כמו דיני עבודה ומשפט חוקתי- אולי תלמד דבר או שניים.

    • נקמה מתוקה חלק חשוב בבניית בטחון עצמי
      צדק צדק תרדוף | 05/11/2009 16:58

      הנקמה שעו"ד יכול לנקום במישהו זה להכניס את המישהו הזה להוצאות. לך כעו"ד ההליך זה לא יעלה אגורה (חוץ מהאגרה). מנגד, לזה שניסה להשפיל אותך יעלה גם יעלה בהוצאות שכ"ט + להיסחב לבית המשפט כמה פעמים לפחות. תזכרי שאולי אף תזכי לחקור אותו על גבי דוכן העדים, שזה בכלל מידה כנגד מידה...

      • גם אני נתקלתי בשאלות כאלה ופשוט סירבתי לענות
        פרקטית | 08/11/2009 13:36

        כן, לפי החוק את יכולה לתבוע אותו, אולם לא קל להוכיח תביעות מהסוג הזה, בייחוד כשאין לך כל הוכחה. יכלת להקליט אותו בפלאפון, מה שאומר שבכל פעם שתלכי לראיון עבודה תצטרכי לכוון את הפלאפון למצב של הקלטה וכך לפחות לפעם הבאה, יהיו לך הוכחות. עדיין בתביעה, תצטרכי להוכיח שזאת הסיבה שלא קיבלו אותך לעבודה, כאשר המעסיק עלול לטעון לסיבות אחרות, שאינן קשורות לשאלות האישיות ולכן חובת ההוכחה היא בעייתית, באין ראיות חזקות, לדעתי, למרות שאינני מומחית בדיני עבודה. ועוד משהו, לא חייבים לענות על כל דבר ששואלים אותך, את יכולה לענות שהעניינים האישיים שלך לא רלוונטיים לעבודה, אני רווקה וגם אותי לעיתים שואלות אישיות שאינן רלוונטיות לתפקיד כמו: האם אני גרה עם ההורים, מתכוונת להתחתן בקרוב, כמה אני משלמת שכר דירה, מה ההורים שלי עושים, לפעמים אני ממש מתעצבנת מהשאלות ואז אני אומרת לעצמי (בלב) : מי בכלל רוצה לעבוד אצל מעסיק כזה, שיילך לחפש. בפועל אני עונה: עזוב, זה לא רלוונטי, אני לא אוהבת לדבר על חיי הפרטיים בשלב כה מוקדם, רק על חיי המקצועיים. לפעמים צריך גם לדעת להדוף שאלות, אחרת, איזה מן עורכי דין אנחנו.

    • עם כל הכבוד, בשורה התחתונה רובין "צודק"
      chife | 08/11/2009 20:57

      לידיעתך, בבימ"ש אין "צדק" יש משפט וזה = הוכחות , יש לך ? תבעי אין לך? תמשיכי זה רק עיניין של ניסיון חיים, אני מאמין שאחרי מס' ראיונות את תהיי מומחית, ותוכלי לנווט את הראיון בהצלחה