זכויות עובדת ניקיון בבית משותף

  • יחסי עובד מעסיק והצטברות חוב
    דביר | 02/05/2024 14:16

    לעו"ד שלום רב

    לפני שבועיים נודע לי והחלטתי לעצור החודש ולא לשלם דמי וועד בית ולהתמודד בכל הכוח גם ובעיקר במידת הצורך משפטית ויש לי ממון אישי והרבה זמן פנוי. הנציג אמר שיש חובה לשלם ואני אומר שלפני שדורש ממני ומסכן אותי בתביעה מהמל"ל שימלא אחר הוראות החוק וישלם החוב ויסדיר התשלום חובה למוסד לביטוח לאומי עבור עובדת המשק עובדת הניקיון שדיירת בבניין ומנקה כבר שלוש שנים וחצי את הבניין המשותף ומקבלת תשלום שחור נקי במזומן ביד ללא בושה ודרישה מצידה לדאוג לזכויותייה..התרגלה למזומנים בכיס החוצפנית

    לפני שבועיים בזמן עבודה נגרם לה חתך באצבע מהסכין יפני ונעשה לעובדת ניקיון כמה תפרים.        ומה עם הגב' תשבור רגל (?)

    מה החוק דורש ומחייב המעסיק לשלם לעובדת ?

    איך מחשבים הפרמטרים לתשלום והסה"כ לתשלום ?

    האם לערב גם את מס הכנסה בשל אופי החוב ?

    האם כדאי להעזר בעו"ד שילווה מול המל"ל בסוגיה ?

    תודה על התייחסותכם

    בברכה

    • זכויות עובדת ניקיון בבית משותף
      עו"ד רעות שגיב | 07/05/2024 08:15

      שלום רב

      יש להפריד בין חובת תשלום דמי ועד בית לבין התשלומים המגיעים לעובדת ניקיון בבניין - תשלומים החלים על נציגות הועד המשותף.

      בכל מקרה בכל הנוגע לזכויות עובדת הניקיון, ככל שהיא מועסקת ישירות על ידי נציגות הבית המשותף יש לדווח על העסקתה לביטוח הלאומי ולהסדיר תשלום כל זכויותיה כולל ביטוח פנסיוני, כאשר האחריות תחול על המעסיק של אותה עובדת - הן לתשלום זכויותיה והן לאירועי פגיעה בעבודה ככל שלא יהיה כיסוי מספק באמצעות ביטוח לאומי או ביטוח פנסיוני. אין קשר בין תשלום במזומן לבין זכויותיה וחלה חובה לשאת במלוא החובות על פי דין.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il

      • לעו"ד רעות שגיב. תודה רבה על התייחסותך המפורטת
        דביר | 07/05/2024 15:01

        בברכה