פרגולה בבניין מגורים

  • פרגולה בבניין מגורים
    ליאור | 03/03/2024 13:33

    לאחרונה הותקנה אצלי בחצר פרגולה תלויה, (פחות מ-20 מ"ר פרגולה ביחס לחצר בשטח 110 מ"ר).

    עם סיום הבניה, פנה אלי השכן בדירה מעליי ואיים בתביעה משפטית לאור פגיעה בערך הדירה שלו והחדירה לשטח הדירה שלו.

    בבירור עימו, הסוגיה הבעייתי היא מוט התלייה שמחזיק את הפרגולה ומיקומו מעל גובה רצפת המרפסת של השכן. למעשה עיקר הטענה היא שהקידוח בוצע בשטח שלו והמוט פוגע לו בזווית הראייה.

    לאחר בחינה של הנושא, הבנתי שמדובר בשטח משותף, ולמעשה הטעות שלי היא שלא עדכנתי את ועד הבניין בנושא. חשוב לציין שהפרגולה היא בתוך תחום החצר שלי ואיננה בולטת מחוצה לה.

    יחד עם זאת, אכן נראה שמוט התלייה נקדח בגובה של כ-30 סנטימטר מעל רצפת המרפסת של השכן.

    מתלבט מה לעשות? ניסיתי להגיע איתו להסדר כלשהוא, אבל הוא מתעקש. החלופה היא פירוק מוט התלייה והקמת הפרגולה על עמודים.

    האם יש אמת בדרישת השכן שלי? האם העובדה שמדובר בקיר חיצוני לבניין ולמעשה קיר משותף לא באה לקראתי (פרט לעובדי שלא עדכנתי את הועד מראש).

    מה שמתסכל אותי, זה שיש כ-20 פרגולות דומות בבניינים סמוכים, אף אחת לא על עמודים

    • פרגולה בבניין מגורים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/03/2024 16:05

      שלום ליאור,
      כעקרון וכל עוד לא נקבע אחרת בתקנון הבית המשותף, הקירות החיצוניים של הבניין מהווים רכוש משותף. הדבר כולל גם את הקיר החיצוני שמעל רצפת המרפסת של השכן.
      גם שימוש ברכוש המשותף צריך לעשות באופן שלא יגרום נזק או מטרד לשכנים. עצם התליה בגובה 30 ס"מ מעל רצפת המרפסת איננו מהווה מטרד, אך יש לבדוק הפרעות נוספות, ככל שקיימות (והאם לא יהיו קיימות בחלופה שחשבת עליה).
      פתרונות מעשיים כדאי למצוא בהתיעצות עם בעל מקצוע מתאים או עם עו"ד שיבדוק את מלוא העובדות.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com