עסקה לרכישת גור כלבים

  • רכישת גורת כלבים
    נוני | 29/08/2023 15:20

    מקווה שהגעתי לפורום הנכון. חיפשתי גורת שיצו לקנייה ויצרתי קשר עם אדם אשר פירסם ברשתות החברתיות שיש לו גורים למכירה.סיכמתי איתו שאתן לו 500 שקלים כדי שיסמוך ויהיה בטוח שאני רוצה את הגורה ושתחילת החודש אעביר לו את היתרה ואז אקבל את הגורה לידיי.מאוחר יותר הוא יצר קשר והציע לי שהוא יגיע אליי לקבלת ה 500 שקלים ושהוא כבר באותה היזדמנות ימסור לי את הכלבה ושהוא סומך עליי.כשהגיע הוא ביקש להחתים אותי שאני מתחייבת להשלים את הסכום כפי שסיכמנו.וכך היה. הגורה אצלי כבר שבוע ימים.אתמול לקחתי אותה לעשות חיסון שני ואז הוטרינר אמר לי שהכלבה הינה לבקנית מה שיכול לגרום לרגישויות שונות בעיות בעור ואף סיכוי גבוה לחלות במחלת הסרטן.הוטרינר הוסיף שיש לה בעיה נוספת של בקע טבורי וסביר להניח שהיא תצטרך לעבור טיפול כירוגי שעלותו 1000 שקלים.אלו דברים שבעל הגורה שאיתו עשיתי את העסקה לא סיפר ואף לא רמז לי על כך דבר. ביקשתי ממנו לקחת בחזרה את הגורה אליו והוא אמר שהוא לא יכול לקבלה כיהיא כבר הוצאה מביתו ..אשמח ואודה לייעוצך מה עליי לעשות? האם החוק מאפשר לי לבטל את העסקה בגלל מה שהעלתי קודם?  אני חוששת שהאדם ישתמש בהסכם שהוא החתים אותי..

    • עסקה לרכישת גור כלבים
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/08/2023 13:19

      אפשר לדרוש את ביטול העסקה בשל טענה להטעייה וחוסר גילוי נאות מצד המוכר אך מצד שני ישנו את הכלל של "יזהר הקונה" והשאלה האם יכולת לדעת את המידע הזה ללא קשר למוכר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • שאלה נוספת בעניין עסקה לרכישת גור כלבים
        נוני | 11/09/2023 13:45

        לאחר שהעסקה בסופו של דבר בוטלה והגורה חזרה לבעליה עדיין המוכר אינו מסכים למסור ליידי את המסמך שהחתים אותי ביום העסקה שקיבל לידיו סך של 500 שקלים וכן את היתרה עליי להשלים לאחר יומיים מביצוע העסקה. המוכר טוען שהוא אינו נוכל...ובעניין ההחזר של 500 השקלים יחזיר לי רק לאחר שימכור את הגורה....(סביר להניח שגם אז לא יספר  על הבעיה הבריאותית ...)

        אני חוששת שהוא ישתמש במסמך שחתמתי ...מה עליי לעשות גם כי רוצה את ההחזר הכספי בסך 500 שקלים לא ביקשתי גם את עלות החיסון..