נזקים שנגרמו עקב פעולה פלילית של השוכר

  • נזקים בגין השוכר
    אלי | 11/05/2023 10:23

    בוקר טוב!

    אדם ששכר את דירתי, ועקב מריבה שלו עם מישהו, אותו אחד שרף לו את דלת הדירה, וזה גרם לפיח שחור בבניין, השכן לידי בקומה פנה אלי שאני צריך לצבוע  את כל הקומה בחדר מדרגות, מכיוון שהוא היה שוכר שלי,

    מצד שני אני טוען שיפנה לשוכר, שבגללו נגרם הנזק, אני לא לוקח אחריות על כל מה שהוא עושה!

    שאלתי עם מי הצדק?

    אשמח למענה!

    תודה רבה!

    • נזקים שנגרמו עקב פעולה פלילית של השוכר
      עו"ד יוחנן דוניץ | 11/05/2023 10:40

      אלי שלום,

      לצערי אכן מדובר באירוע בעייתי, אשר מעכיר את היחסים בינך לבין שאר בעלי הנכסים בבניין.

      מצד שני, לטעמי לא מדובר בסוגיה שאינה פתירה ובלתי ניתנת ליישוב.

      ראשית כל, יש לבחון את תקנון הבניין (ככל שיש ואינו "התקנון המצוי") ולראות האם ישנן הוראות בדבר אחריות בעלי נכסים לנזקים שייגרמו על ידי שוכרים.

      שנית, לו היה מדובר בנזק שנוצר לדירות עקב תחזוקה רשלנית ו/או חסרה מצדך של הדירה (למשל נזקי רטיבות כתוצאה מאינסטלציה שלא תוחזקה כראוי, שריפה כתוצאה מלוח חשמל שטופל ברשלנות וכו'), אכן היה מקום לפנות אליך אישית על מנת שתפצה את בעלי הבניין בנזקים.

      זהו לא המקרה. מדובר כאן בעבירה פלילית (אשר ודאי גררה תלונה במשטרה ותיעוד כלשהו של הפעולה הפלילית), שנעשתה על ידי שוכר שלך, מבלי שיש לך כל יכולת לשלוט על הנעשה (הרי אין חובה לכתוב בהסכם שכירות "לא תנסה לשרוף את דירת השכן"), ואין הוא שלוח שלך.

      לכן, אני חושב שאין מקום לדרוש ממך פיצויים בקשר לניסיון שריפת דירת השכן. מצד שני, כן הייתי ממליץ לך לנסות ולמצוא דרך לשתף פעולה ולעזור, אף במחיר של לחלוק את תשלום הנזקים יחד עם שכניך ולתבוע יחדיו את השוכר על הנזקים. זאת על מנת לשמור על יחסי שכנות טובה לאורך זמן. ישנם יתרונות עצומים בבניין בו בעלי הדירות ביחסי שכנות טובים ומסייעים אחד לשני וחבל יהיה לפגום במארג היחסים הנ"ל.

      מקווה שהצלחתי לסייע, אשמח לשוחח במידה ויעלו שאלות נוספות.

      שיהיה בהצלחה.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

      הנופר 2, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net