העברת חשבונות בעת רכישת נכס

  • העברת חשבונות בעת רכישת דירה מושכרת
    אור | 05/05/2023 18:17

    בעת רכישת דירה שמושכרת לדיירים (שנשארים), בהנחה וכל החשבונות (ארנונה, חשמל, מים, גז) רשומים על שם השוכרים הנוכחיים, האם יש משהו מבחינת החשבונות שאני כרוכש הנכס צריך לעשות? האם יש צורך לעדכן איפשהו את הרישום שלי כבעל הנכס (מעבר לטאבו כמובן)?

    חיפשתי באתרים של הגופים השונים והטפסים היחידים  שמצאתי הם לחילופי מחזיקים.

    תודה

    • העברת חשבונות בעת רכישת נכס
      עו"ד יערה לוי | 11/05/2023 06:08

      אור שלום,

      בהתייחס לארנונה- למרות הישארות השוכר, חשוב להודיע ולקבל אישור עיריה/ רשות להעברת הזכויות וכן לוודא כי הכל משולם.

      שאר החשבונות- אכן נשאר על שם השוכר.

      יחד עם זאת, מוצע לפנות לכל גורם ולוודא את הפרוצדורה מולו בשים לב לשינוי בעלי הדירה. וכן לוודא כי הכל שולם עד למועד מסירת החזקה בינכם לבין המוכרים.

      בהצלחה.

      בברכה,

      יערה לוי, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      טלפון: 054-4415549 ; מייל:yaara@yl-law.net