חתימות

  • תמ"א 38/3
    אלי | 21/04/2023 18:09

    יש רוב לחתימות הדיירים התוכנית ברכבת של 4 בניינים 32 דיירים...

    חלק מהחתימות הראשונות של הדיירים הראשונים היו כמו משהו לפני 10 שנים אולי קצת פחות...

    החתימות האחרונות של הדיירים האחרים היו משהו כמו לפני חצי שנה.

    הבנתי ולא מצאתי שיש תקופת התיישנות ואו תנאי לתחילת העבודה ולחתימות משהו שמדבר על 18 חודש מרגע החתימה לביצוע התמא

    מרגע איזה חתימה ?

    של הדיירים ואו היזם/קבלן/מועצה/מדינה?

    מה זה הראשונה או האחרונה ?

    איך יודעים האם יהיה בסוף תמא במקום והיכן בודקים ?

    • חתימות
      עו"ד אילן הלוי | 04/05/2023 12:34

      היי אלי

      אני מבין שמדובר על פרויקט תמא הריסה ובניה לגביו חלק מהבעלים הביעו הסכמה לפני 10 שנים וחלק עכשיו.

      המשמעות של החתימות היא רצון עקרוני להכנס לפרויקט. בסופו של דבר יהיה הסכם מפורט טכל אחד מהבעלים יחליט כלפי עצמו אם לחתום עליו או לא. לכן אני מציע לך - להתקדם לבחירת עו"ד ונציגות;  לפנות לכמה חברות לקבלת הצעות;  להציג את ההצעות לכלל הבעלים על מנת לוודא שההסכמה רלבנטית ומקובלת גם לאור ההצעה. לאחר מכן להתקדם להכנת ההסכם ולחתימות.

      בכל מקרה מי שהסכים לפרויקט באופן עקרוני לפני 10 שנים לא יכול להיות כבול היום בהסכמתו נוכח חלוף הזמן הארוך. בהחלט יכולה לעלות טענה שלאור חלוף הזמן יש שינוי נסיבות והחתימה כבר לא בתוקף. גם יתכנו שינויים בבעלויות מול מה שהיה קודם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com