הטבות מס לגימלאית

  • הטבת מס הון לגמלאים
    רן | 19/02/2023 20:05

    גמלאית שפיקדון בנקאי נפדה בחשבונה בתחילת החודש ושלמה מס על ריווחי הון בסך 15%.

    המס ששילמה עובר את תקרת הטבת המס בסך 14,520 ש"ח.

    הגימלאית עומדת בתנאי ההטבה של רשות המיסים, ילידת טרום שנת 1948 ובשנת המס הנוכחית היא מעבר לגיל פרישה חובה.

    אם היא קבלה לחשבונה זיכוי בסך כ 1900 ש"ח בלבד, האם יש כאן טעות של רשות המיסים?

    אודה לתגובה.

    • הטבות מס לגימלאית
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 25/02/2023 21:47

      שלום רב,

      הפורום לא עוסק בייעוץ אישי

      בהחלט קיימים מקרים בהם נופלת טעות. ככל שעשית חישוב ממנו עולה כי נפלה טעות יש לפנות לבנק ולשאול לאופן החישוב ובמידת הצורך לבקש לתקנו

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il