דרישות כספיות לגבי מיטה ישנה שנזרקה

  • בעלת דירה טוענת שיש לי חובות אצלה בגין "מיטה"
    לירון | 11/12/2022 21:38

    נכנסתי לדירה בינואר לפני כשנה, בדירה הייתה מיטה שלא היה מנוס מלהחליפה - מדובר היה במיטה עקומה עם מזרון דק, כלומר - למעשה אפילו בטירונות כבר לא משתמשים באותה מיטה שבעלת הדירה השאירה לי ולא היה מנוס מלפנותה.

    עם הטעות שלי לא תיעדתי את המיטה, אולם בחוזה השכירות נכתב במפורש שבמידה ויש בדירה חפצים פגומים השוכר זכאי לפנותם מהדירה ולקנות חפצים חדשים מכספו ועל חשבונו ואותם חפצים ייחשבו כשלו, וכך עשיתי - החלפתי את המיטה במיטה זוגית על כספי ועל חשבוני, ופיניתי את המיטה הפגומה מהדירה.

    כמו כן - עוד לפני כניסתי לדירה עדכנתי את בעלת הדירה שמדובר במיטה עקומה ועם מזרון דק, והיא אמרה לי - "אין בעיה אתה זכאי לרכוש במקום המיטה הזאת מיטה חדשה על חשבונך".

    לתדהמתי - לאחר שפיניתי את המושכר בעלת הדירה טוענת כי "מדובר היה במיטה איכותית ויוקרתית" וכי הפינוי של המיטה נעשה שלא על דעתה וטוענת כי קיימים לי חובות אצלה בין היתר בגין המיטה הזאת שלא הייתה שווה אפילו שקל.

    היא מצידה טוענת כי אני שקרן כאשר בעצם היא זו ששקרנית פה, כי זכור לי שעוד לפני שנכנסתי לדירה עדכנתי אותה שיש צורך להחליף את המיטה כי מדובר במיטה עקומה ועם מזרון דק ככה שלא היה מנוס מלפנותה.

    יש לציין גם שכאשר התגוררתי בדירה כמעט שנה לא בעלת הדירה ולא אחותה או אח שלה אמרו לי מדוע החלפתי את המיטה? ולא טענו כי אני צריך לשלם להם פיצוי בגין החלפת המיטה, והטענה הזאת צצה לה פתאום אך ורק לאחר פינוי המושכר מצידי.

    • דרישות כספיות לגבי מיטה ישנה שנזרקה
      ליאור חאיק, עו"ד | 12/12/2022 17:50

      היי לירון

      הנטל מוטל על מי שמגיש תביעה וטוען טענות.

      על פניו, אני לא רואה סיכון גדול מצידך במקרה שתיארת לאור כך שמדובר בגרסה מול גרסה וכאשר מדובר במיטה ישנה שכנראה לא שווה דבר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com