תוכנית הרבעים

  • אורנה
    אורנה | 14/09/2022 13:16

    100 הסכמה עקרונית לתמא 38/2

    רובע 3 תל אביב

    האם בשל תוכנית הרבעים אנו לא מוגבלים בהגשת בקשה עד אוקטובר 2023?

    האם אנו לא מוגבלים האם יש פרמטרים אחרים שעלולים להשתנות עבורנו אחרי אוקטובר 23?

    מבחינת היטל השבחה של היזם ? תכנון ומתן חניות על עיריית תל אביב ?

    אשמח לתשובתך

    תודה רבה

    • תוכנית הרבעים
      עו"ד אילן הלוי | 21/09/2022 13:54

      היי אורנה

      הזכויות ברובע 3 כבר מוסדרות בתוכנית שאושרה ולגביהן אין חשש.

      החשש יכול לבוא מביטול תמריצי המיסוי הקיימים בפרויקטים כאלו- פטור ממס שבח, פטור ממע"מ שירותי בניה ופטור מהיטל השבחה. שני הראשונים הם תשלומים למדיה והיטל ההשבחה הוא תשלום לעיריה. לגבי המדינה- כנראה שהפטורים ימשיכו אבל אין וודאות מוחלטת.  לגבי היטל ההשבחה - יש הצהרה של עירית תל אביב שהם ימשיכו עם הפטורים הקיימים היום לגבי היטלי השבחה כלומר לא ישנו מהמצב הקיים.

      סיכונים אפשריים נוספים- עירית תל אביב מסוגלת לשנות מדיניות לגבי מקומות חניה ברובע 3. המדינה מסוגלת לצמצם פטורים על איזורי ביקוש יקרים כמו תל אביב. אבל כל זה כרגע חשש לא מבוסס בכלל.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com