תנאים להסכם פשרה

  • הסכם פשרה מתגבש עם היזם
    אורי | 12/09/2022 21:01

    שלום

     תבעתי יזם  תמא שחתם עמי על הסכם לתשלום והפסיק לשלם.

     בדיון הוצע הסכם פשרה לשלם את כל הסכום הנתבע ושלא אוכל לתבוע עוד סעדים המגיעים לי. הסכמתי.

     הגיעה הודעה מעו"ד הנתבע שהם מסכימים אך ב 3 תשלומים

    והשאלות-

    1- לאחר שינתן פסק דין מביהמש- האם יוכל לפתע היזם להכריז על פשיטת רגל או כינוס נכסים..?

    ואם כן כיצד למנוע זאת.. לבקש לכתוב זאת בהסכם הפשרה?

    2- האם להגיד שאני רוצה בסכום אחד ?

    3- האם להגיד שהתשלום יהיה מיד אחרי מתן פסק דין?

     אין לי עו"ד כבר..הוא מהסיוע ולא עונה על שאלות יותר..

     אודה לתגובתכם

     ori

    • תנאים להסכם פשרה
      עו"ד הדר פינק טבת | 13/09/2022 11:24

      אורי, שלום רב

      לצערי אין באפשרותי להשיב לך על שאלותיך, שכן הן מתייחסות להסכם שהתגבש בין הצדדים, ואין בין שאלתך לבין נושא הפורום דבר, מלבד המסגרת שהובילה להליך המשפטי.

      באופן עקרוני אוכל להשיבך, שאכן ככל שמדובר בתחייבות של אדם פרטי, הוא יכול להיכנס להליכי חדלות פירעון, או חברה - שיכולה להיכנס להליכי פירוק, ואז קשה יהיה לך, ככל הנראה, לקבל את הסכומים המגיעים לך.

      גם אם הדברים יירשמו בהסכם הפשרה, איני רואה כיצד הדבר יוכל לסייע לך, בהיעדר כסף בקופה.

      לפיכך הייתי מציעה לך, לדרוש את הסכום בתשלום אחד מזומן, וככל שלא ישולם במועד, לגשת מיד להוצאה לפועל בנסיון לגבותו.

      כן הייתי מציעה להוסיף בהסכם, שהפרתו (כלומר: אי תשלום מלוא הסכום במועד) תפתח את ההסדר לכל תביעה שהיא נוספת, שכן מדבריך הבנתי שישנם עניינים נוספים עליהם לכאורה ותרת נוכח ההסדר המוצע.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com