התחדשות עירונית

  • התחדשות עירונית
    אמיר שרוני | 26/08/2022 15:37

    שלום,

    ברשותי דירה בגבעתיים, שהיתה בתהליך תמ״א 38/2 ולאחרונה הבנין עבר לתכנית תב״ע במקום תמ״א.בחוזה התמ״א שחתמנו נשארתי עם כיווני האויר הנוכחיים שלי. כעת בתכנית התב״ע שינו לי את כיווני האויר ללא הסכמתי, בטענה של אילוץ אדריכלי. ארוע כזה היה גם לפני שנה וחצי עם התמ״א, בטענה דומה, ולאחר שערערתי על כך הענין סודר, ולכן ברור שהטענה של אילוץ אדריכלי לא היתה נכונה.

    לא מקובל עלי ששינו לי את כיווני האויר.

    וגם טענת האילוץ האדריכלי היא רק תרוץ שנועד להצדיק את מה שעשו.

    האם מדובר בהפרת חוזה?

    מה אני יכול לעשות בנדון?

    החוזה על התמ״א עדיין בתוקף, והכינו רק נספח שמסדיר את המעבר מתמ״א לתב״ע, שעליו נצטרך לחתום.

    לגבי עלייה לקומה גבוהה יותר: יש בעלי דירות שעולים 4 קומות ואני עולה 3 קומות. הנימוק הוא שזה פיצוי עבורם בגלל שהם מפסידים כיוון אויר אחד, במעבר לבנין החדש. משלושה כיווני אויר לשניים. וזה לא נכון לגבי כולם. אני טוען שהפיצוי יכול להיות גם בדרך אחרת, כגון פיצוי כספי או דרך שדרוג המפרט של הדירה, מה שאכן עשו במקרים שעלו פחות קומות מהמובטח. חוזה התמ״א כבר חתום גם בנושא הזה, והשאלה היא אם למרות זאת אני יכול לפעול בנוגע לאפליה הזאת, כדי שגם אני אוכל לעלות 4 קומות. מה גם שהעבירו אחרים מכיווני אויר שלהם לכיווני אויר שלי, כאשר לי צריכה להיות עדיפות לכיווני האויר האלה.

    ובנוסף, יש טוענים שהיו הפרות חוק על ידי מתן תמורות לא שיוויוניות לאנשי הנציגות ללא סיבה, כגון גינות בשטח מוגזם מאד בדירות הגן, וחוסר שקיפות.

    תודה

    • התחדשות עירונית
      עו"ד אילן הלוי | 08/09/2022 09:45

      שלום אמיר

      קשה לי לענות ללא הכרת ההסכם הפרטני ונתוני הדירה. אומר רק כי יש לבדוק שני פרמטרים. האחד- על מה חתמת והסכמת במסגרת ההסכם. השני- בדיקה כי אין בתמורות לכך משום קיפוח לעומת יתר בעלי הדירות ובמיוחד אלו במצב דומה לשלך.

      יתכנו אילוצים תכנוניים ואחרים לגבי עליה בקומות ולגבי כיווני אוויר. אבל את כל אלו ניתן וצריך לאזן בין הבעלים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • דירה ללא היתר בניה בתכנית פינויבינוי
        אמיר | 01/05/2023 19:42

        שלום,

        בבנין שלנו יש דירה שנבנתה ללא היתר. ככל הידוע לי, דירה כזאת לא זכאית לתמורות המקובלות בהתחדשות עירונית. היזם הסכים לתת לבעלי הדירה הזאת את כל התמורות (וכנראה אף מעבר לכך), מתוך התמורות שלו. כולל עלות המיסוי במידה ותהיה. הסכמתו נובעת מכך שהוא עלול להפסיד את הפרויקט במידה ויסרב. בעל הדירה הנ״ל הוא אחד מחברי נציגות בעלי הדירות. האם הסדר כזה בין היזם לבעל הדירה וחברי הנציגות הוא חוקי?

        תודה,

        אמיר