הצגת הסכם התמא

  • הקבלן מסרב להראות את החוזה הסופי
    קרול | 23/08/2022 03:49

    מדובר בפינוי בינוי של בניין יחיד. 9 דיירים, הוסתר ממני מי וכמה חתמו היות והייתי סרבן.

    כעת שמו שלט בגינה ואני מבין שאבוד, ואני מעוניין לחתום כדי להיות מוגן במקרה נפילת הקבלן.

    1. האם, ללא חתימתי, אני מאבד הכל אם הפרוייקט לא מסתיים

    2. הדיירים קבלו הטבות ואני מניח שבגלל זה הקבלן סרב, עד לאחרונה, להראות לי את החוזה, כי ביקשתי רק לשקול.

    אם אני מודיע שבכוונתי לחתום רק על החוזה עם שאר החתימות, האם הוא חייב?

    3. מה קורה ומה יכולותי אם הוא מציג, כמו עד עתה, טיוטה בלבד.

    • הצגת הסכם התמא
      עו"ד הדר פינק טבת | 31/08/2022 13:29

      שלום, קרול

      אני מניחה שמדובר בתמ"א הריסה. ככל שאתה מבקש להצטרף ליתר בעלי הזכויות בבניין, בוודאי שחובה על היזם ונציגיו להציג בפניך את ההסכם עליו חתמו יתר בעלי הזכויות, כדי שתחתום עליו גם אתה (ועל כל יתר הנספחים הנדרשים).

      לא ברורה שאלתך "לאבד את הכל" - הפרוייקט יצא לדרך רק בחתימה של 100% מבעלי הזכויות. אם לא חתמת - תוגש נגדך תביעה כ"דייר סרבן", במסגרתה תיאלץ לחתום, או שימונה מישהו שיחתום במקומך.

      אין אפשרות להרוס בניין במסגרת התחדשות עירונית בלי הסכמה של 100% מבעלי הזכויות.

      ככל שהפרוייקט יצא לפועל - התמורות אמורות להיות מאוזנות בין כלל בעלי הזכויות. אחרת - יש לך עילה סבירה להתנגד, והמפקח/ת יחליטו בהתאם (קרוב לוודאי שייקבע, שהתנאים ישונו לאיזון בין כולם).

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • הקבלן לא מציג לי כלום, לא את החוזה ולא כמה חתמו.
        קרול | 03/09/2022 14:23

        הוצב שלט בחצר ועד עתה הקבלן מסרב להגיד לי כמה חתמו. פשוט לוחץ. הצעתי לו שאחתום שאיני מתנגד לרצון הרוב, רק שיראה אפילו את החוזה ללא החתימות. כלום.

        איני מתכוון להלחם בטחנות רוח, אין לי כסף וכוח אבל מאוד משפילה התנהגות שכני הוותיקים והקבלן.

        אני מתכוון לאמר במשפט שאיני מעונין אבל אחתום אם אדרש, האם עלי לשלם הוצאות משפט? האם ההסתרה היא סיבה מספקת?