חופש וחג

  • חופש וחג
    רינת | 24/09/2020 19:02

    עובדת המערכת נסגרה מ18.9  בגלל קורונה

    רק עובדת שהיא רוצה לנצל ימי חופש שלה ולא לצאת לחלת

    המעסיק מסכים לשלם לה ניצול החופש

    אבל היא מבקשת גם שנשלם לה החגים

    האם החוק מחייב לשלם החגים

    • חופש וחג
      עו"ד לילך אקרמן | 27/09/2020 11:49

      שלום רב

      ככל ומדובר בעובדת שעתית אז - עובדת שלא עבדה יום לפני החג ויום לאחר החג במקום העבודה , אלא אם זה בדרישת המעסיק, המעסיק לא מחויב לשלם לה בגין החג. במקרה המתואר, על פניו המעסיק הוא זה שלא אפשר את העבודה לאחר החג ולכן אכן על פניו יש חובה של המעסיק בתשלום ימי חג- ככל והחג נפל על ימים בהם העובד עובד בפועל. אם מקום העבודה סגור ביום שישי/ שבת אז אין זכאות לתשלום ימי חג בגין ימים אלה. ככל ומדובר בעובדת במשכורת קבועה אז עבור ימים אלה לא מנכים לה מימי החופש שכן מדובר בימים עליהם הייתה מקבלת שכר במסגרת השכר הקבוע ולא עובדת בהם נוכח החג.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il