אי הסכמה לחזרה לשגרה והשלכות

  • אי הסכמה לחזרה לשגרה מלאה והשלכות
    איילה | 30/04/2020 22:32

    שלום רב.
    המעסיק החליט משבוע הבא להחזיר את כל העובדים שעבדו עד עתה מרחוק לשגרה מלאה ( עבודה משרדית) אך המצב לא מאפשר זאת בגלל חוסר מסגרת/ מסגרת לא מלאה עדיין עבור הילדים . ( 5 שעות לימוד במקום 9)
    שאלה : במידה ואסרב ומעסיק יחליט להוציא אותי לחל״ת , האם זכותי להתנגד?
    מה קורה במידה וידרוש שאתפטר- ( דין מפוטר) האם אני זכאי להודעה מוקדמת מהמעסיק?
    האם ניתן לדרוש מהעובד להתפטר בכלל?
    והאם ניתן להוציא עובד לחל״ת ללא הסכמתו? כיצד יש להתנגד ולקבל מכתב פיטורים
    תודה

    • אי הסכמה לחזרה לשגרה והשלכות
      עו"ד לילך אקרמן | 03/05/2020 22:37

      שלום רב,

      ככל והמעסיק דורש לשוב לעבודה מחלת כאשר לא הודיע מראש על מועד מאוחר יותר של סיום החלת , עליך לשוב לעבודה וככל ולא תשובי המעסיק יוכל לראות זאת כהתפטרות.

      הסיבה שהילדים לא חזרו למסגרות לצערי הרב אינה מהווה עילה לחייב את המעסיק להאריך לך את החלת או לך להתפטר בדין מפוטר וככל ולא תגיעי לעבודה כנדרש המעסיק יוכל לראות בכך כאילו התפטרת.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • בהמשך לתגובה
        ר | 04/05/2020 17:23

        אין מדובר על חל״ת אלא על עבודה מהבית , ובהתראה קצרה המעסיק החליט שהוא מחזיר למשרד עם התעלמות מוחלטת לכך שאין מסגרות לילדים ולא מדובר בתקופה כמו חופש הגדול שיש קייטנות וניתן להיתארגן מראש