האתר דורש כסף על עסקה

  • מכרז אינטרנטי
    שי | 27/04/2020 11:43

    בס"ד
    נכנסתי לאתר הנקרא "כלכלי לייב" שמפרסם את עצמו כאתר כונס הנכסים, המוכר רכבים עד 60% מערך הרכב. בשלב ראשון הוא כותב שהרישום לאתר חינם, לאחר שאתה ממלא פרטים (שם, שם משפחה, כתובת מייל, וסיסמה) יש ריבוע קטן ללחיצה של אשר תקנון והמשך. לאחר מכן הוא מעביר אותך לדף חדש שמבקש למלא פרטי כרטיס אשראי.
    כאן עצרתי והתקשרתי לאתר ושאלתי למה אתם רוצים כרטיס אשראי אם ההרשמה היא חינם והאישה שענתה לי אמרה שזה רק להראות רצינות, שלא כל אחד יתקשר וישחק במכרז אך אינם עושים שימוש בכרטיס.
    לאחר שנכנסתי לאתר, המכרז מתחיל בלייב רכב אחר רכב ואתה צריך ללחוץ על מרכז המסך לאשר רצונך לעלות את המחיר. למשל המחיר המופיע כעת הוא 10000 ש"ח ומתחת כתוב הצע 12000 ש"ח ואם אתה רוצה אתה לוחץ על חלונית זו והמחיר עולה ל 12000ש"ח וכתוב הצע 14000 ש"ח כן הלה עד שרשום זכית ועולה האוטו הבא.
    אני בטעות לחצתי על הצע מחיר כאשר גללתי את המסך על אוטו שעולה 107000 לאחר מספר שניות היה רשום זכית באוטו. ניסיתי להשיג אותם להודיע להם על הטעות אך לא השגתי אותם .יומיים לאחר מכן נוצר קשר והם אמרו שאם אני לא לוקח את הרכב אני חייב לשלם להם 10700 ש"ח שזה 10% מערך הרכב ככתוב בתקנון שאם לא כן הם יתבעו אותי.
    שאלתי היא : אם דין עסקת מכרז היא כדין עסקה צרכנית שביטולה תוך 14 יום כפופה לתשלום 100 ש"ח או 5% הנמוך מהם או שדינם שונה ?
    2. איך אתם מייעצים לי להתנהל באופן כללי.
    בתודה מראש
    שי.

    • האתר דורש כסף על עסקה
      ליאור חאיק, עו"ד | 28/04/2020 00:44

      נראה שקיימים מספר כשלים בהתנהלות האתר כולל ניהול משא ומתן שלא בתום לב באמצעות הצגת מצגים שהשימוש באתר חינמי כאשר בפועל מדובר במצג שאינו נכון.

      מציע לקבל ייעוץ פרטני ולשלוח מכתב התראה מעורך דין.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com