תמ"א 38 - בנית ממד

  • נית ממ"ד - שתוף/אשור השכנים
    אהרון17 | 15/03/2014 22:14

    שלום רב,

    אנו מתגוררים בבניין בן 6 דירות, לאחרונה התחלפו בעלי שתי דירות הקרקע ונכנסו שתי משפחות ברוכות ילדים שהחלו מיד להתעניין בבניית ממדים ללא עריכת אסיפה והעלאה מסודרת של הנושא בפני השכנים האחרים, פרט לשיחות באקראי עם חלק מהם. לאחרונה הבנתי ששניהם החליטו לפנות לעירייה עבורם בלבד ומסרו שהשכנים יקבלו זימון ל"ועדת שכנים" בעירייה, שם יצטרכו לנמק את התנגדותם לתוספת. האם יש אפשרות בחוקים של היום שהעירייה תאשר להם לבנות גם אם לא יהיה להם ת הרוב הדרוש (נדמה לי 50%).

    • תמ"א 38 - בנית ממד
      עו"ד אילן הלוי | 16/03/2014 09:45

      אהרון שלום!

      לצורך תוספת הממד צריך רוב של 60% מבעלי הדירות. אם אין להם רוב כזה אז הם לא יוכלו להוסיף ממד לדירותיהם.

      כמובן - שצריך גם לבדוק את התוכנית שלהם ולראות אם ניתן לתקוף את התוכנית המוצעת לתוספת ממדים מנימוקים תכנונייים.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38