שלום, אני מיופה כוח של אבי בן 80. התפקוד הקוגניטיבי בסדר, אך מבחינה רגשית בודד.הוא התאלמן לפני שנתיים. כרגע הכיר אישה, ונראה שהיא מתחילה לנצל אותו כלכלית, ואני מתחיל לחשוש שהניצול יילך ויגדל. מה אני יכול לעשות והאם ייפוי הכוח רלוונטי במקרה כזה?
צריך לעשות לממנה רישום הורשה ועדכון פרטי זיהוי בטאבו. (שם משפחה) . האם מיופה הכוח יוכל לחתום בשם הממנה על הבקשה או תצהיר נלווה?
לא מדובר בעסקה במקרקעין אלא רק עדכון פרטי זיהוי.
אקדים תודה .
מיכאל שלום רב,
יש לבחון את הוראות יפוי הכח המתמשך הספציפי
בברכה, יעל מולר, עו"ד מנהלת פורום יפוי כח מתמשך הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35) טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il
הי,
מה קורה אם ביום הדין מיופי הכח לא יכולים או לא מעונינים לכהן בפועל כאפוטרופסים מסיבה כלשהי? האם האחריות עוברת אוטומטית לאפוטרופוס הכללי?
והאם האפוטרופוס הכללי מחויב להתנהל בהתאם לכתוב ביפוי הכח המתמשך שמופקד אצלו?
אלקה שלום רב,
אם ביום הדין הממונה לא מעוניין לבצע את תפקידו, הוא יכול להודיע על כך ולא ניתן לחייב אותו
אבל במקרה כזה לא ניתן יהיה לקיים את רצון הממנה ואם אין ממונה חלופי, יהיה צורך למנות לו אפוטרופוס. בברכה, יעל מולר, עו"ד מנהלת פורום יפוי כח מתמשך הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35) טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il
היי,
רציתי לדעת מהו שכר הטרחה שנהוג לגבות על עריכת ייפוי כוח מתמשך?
יהונתן שלום רב,
נכון להיום אין אגרה או עלות להפקדת יפוי כח מתמשך.
שכר הטרחה המקובל לעריכתו (כפי שהומלץ בעבר על ידי לשכת עורכי הדין) עומד על 5000 שח + מע"מ ליחיד או 7500 שח לזוג, אבל כמובן שזה נתון לשיקול דעתו של עורך הדין שעורך את המסמך ותלוי במקרה לגופו.
האם יש נוסח ברוסית של ייפוי כח מתמשך ?
ערב טוב,
אפשר לתרגם את יפוי הכח לכל שפה - אך יש להגיש אותו בעברית.
שלום,יש לנו יפוי כוח מתמשך . מה קורה אחרי שהממנה נפטר? כמה זמן מותר לפעול בחשבון ?האם אפשרי לשלם את חשבון הארנונה למשל לשנה קדימה?תודה
אילנה שלום רב,
בעקרון בעת פטירת הממנה פוקע גם יפויי הכח המתמשך. עם זאת יש מספר פעולות ספציפיות אשר הממונה רשאי לעשות במשך 90 יום לאחר מכן ובינהם לשלם מכספי הממנה תשלומים שוטפים בעבור שירותים שניתנו לו בתקופת ייפוי הכח (לא מדובר על תשלומים עתידיים)
בברכה,
האם ייפוי כח מתמשך יכול לכלול גם את הצוואה?
נתי שלום רב,
יפוי כח מתמשך אינו יכול לכלול הנחיות לגבי הורשת רכוש הממנה לאחר פטירתו.
לשם כך יש צורך לערוך צוואה. מדובר על שני מסמכים משפטיים שונים לגמרי.
איך ניתן לבטל/לשנות ייפוי כח מתמשך במקרה בו המיופה לא מדבר עם ההורה.
רחל שלום,
במקרה בו הממונה אינו בקשר עם הממנה, והממנה מעוניין לשנות את יפוי הכח המתמשך, יש לשלוח הודעה על כך לממונה בכתב ולהפקיד יפוי כח מתמשך חדש (והייתי ממליצה להודיע רשמית על ביטול הקודם)
בברכה, יעל מולר, עו"ד מנהלת פורום יפוי כוח מתמשך הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35) טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il
מה ניתן לקבוע במסגרת ההנחיות המקדימות?
שרה שלום רב,
במסגרת הנחיות מקדימות כדאי וצריך לתת כל הוראה והנחיה בדבר אופן הפעולה הנדרש מהממונה בעניינים כספיים, רפואיים ואישיים. עורך הדין המוסמך לערוך את המסמך, יידע לתת לכם הכוונה מתאימה.
האם ניתן למנות יותר ממיופה כח אחד במסגרת חתימה על ייפוי כח מתמשך?
שחר שלום,
אין מניעה למנות מספר מיופי כח אך במקרה כזה יש לציין את אופן ההכרעה בינהם (האם כל אחד לחוד, כולם יחד או מנגנון הכרעה אחר).
בתי היחידה גרה בחול. אין לי בארץ את מי למנות כמיופה כוח אלא רק את בתי. מעונינת להוסיף אדם הנמא בארץ. מה עושים במקרה כזה?
גלית שלום,
אין בעיה למנות את ביתך כמיופת כח, גם אם היא נמצאת בחו"ל.
עם זאת, אכן מומלץ למנות מישהו שיהיה זמין וקרוב. אין חובה שזה יהיה קרוב משפחה. אפשר למנות כל אדם שאת סומכת עליו. במקרה הצורך אפשר גם למנות מיופה כח בשכר.
מה חשוב לדעת על יפוי כח מתמשך לפני שאני חותמת עליו? יש דברים שכדאי לשים לב אליהם? ישנם מצבים שחתימה על יפוי כח אינה הכרחית?
רותי שלום רב,
בעיני - הכי חשוב לפני עריכת יפוי כח מתמשך, לעשות חשיבה עם עצמך, בהנחייה ובהדרכה של עורך דין המוסמך לכך, את מי את רוצה למנות לפעול בענייניך הכספיים, הרפואיים והאישיים במקרה בו חלילה לא תהיי כשירה לקבל החלטות בעצמך, ובהתאם לתת הנחיות מתאימות בכל תחום, על פי רצונותיך וצרכייך הספציפיים.
למשל - בעניינים רפואיים לקבע איזה סוג טיפולים תרצי או לא תרצי לקבל במצב כזה. בברכה, יעל מולר, עו"ד מנהלת פורום יפוי כח מתמשך הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35) טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il
איפ הניתן לחתום על ייפוי כח מתמשך? האם כל עו"ד עושה את זה?
רוית שלום,
ניתן לערוך יפוי כח מתמשך, אצל כל עורך דין אשר עבר הסמכה מיוחדת בתחום זה.
לא כל עורך דין מוסמך לערוך יפוי כח מתמשך.
בברכה, בברכה, יעל מולר, עו"ד מנהלת פורום יפוי כח מתמשך הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35) טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il
למי מומלץ לערוך ייפוי כח מתמשך ולמה צריך אותו בכלל?
אודליה שלום,
מומלץ לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) לערוך יפוי כח מתמשך.
מדובר על מסמך בו אדם יכול לקבוע מראש מי יהיה מוסמך לטפל בענייניו הרפואיים, הכספיים והאישיים במקרה בו חלילה הוא לא יהיה כשיר לעשות כן בעצמו ולכן בעיני מדובר על מסמך חשוב ביותר.
במידה ויש חשש שמייפה הכח (בעת החתימה על ייפוי הכח), לא הבין על מה הוא חותם, וייפוי הכח כבר נחתם. מה ניתן לעשות?
עוז שלום רב,
ככל שיש חשש וניתן להוכיח שמיופה הכח חתם על יפוי כח מתמשך, במצב שבו הוא כבר אינו כשיר ואינו מבין בדבר, ניתן להגיש לבית המשפט בקשה לביטול יפוי הכח.
יערה שלום רב,
ראשית אבהיר בקצרה שצוואה זה מסמך שנועד על מנת שאדם יקבע למי הוא מוריש את רכושו לאחר פטירתו. יפוי כח מתמשך הוא מסמך שונה לחלוטין, המסדיר מי יטפל בעניינים הכספיים, האישיים והרכושיים של אדם במצב בו הוא בחיים, אך אינו כשיר לקבל החלטות.
לכן בהחלט מומלץ לאביך לערוך מסמך כזה, הן על מנת להביע את רצונו, כל עוד הוא כשיר ולתת הנחיות מתאימות, והן על מנת להקל ולחסוך פרוצדורות מיותרות, למי שמיועד לטפל בו, אם חלילה יהיה צורך בכך.
מורן שלום,
התשובה היא - בהחלט לא!!
בהעדר יפוי כח מתמשך שהופקד, במצב של אי כשרות, יהיה על בעלך או כל אחד אחר שירצה בכך להגיש בקשה לבית משפט להתמנות כאפוטרופוס. אין מינוי אוטומנטי ולכן מומלץ.
בחום לדאוג לעתיד ולחתום על יפוי כח מתמשך, בו תוכלי לבחור מי יתמנה ולתת מראש הנחיות והוראות מתאימות.
מה זה יפוי כח רכושי מיידי?
אביתר שלום רב,
במסגרת הכנת יפוי כח מתמשך יש אפשרות לבקש שהפן הרכושי יכנס לתוקף
באופן מיידי (ללא המתנה לתנאים המאפשרים את הפעלת יפוי הכח המתמשך כולו).
בפועל - הדבר לא פרקטי ונכון להיום הבנקים לא מאפשרים לפעול על סמך יפוי כח מתמשך כזה ועדיף לבדוק אפשרויות אחרות, ככל שיש צורך בסיוע של צד ג' לעניינים רכושיים.
מה קורה אם ערכתי יפוי כח ושיניתי את
דעתי לאחר ההפקדה?
דניאל שלום רב,
כל עוד אתה צלול ו"מבין בדבר" אין כל מניעה לשנות יפוי כח שכבר הופקד.
לשם כך יש צורך בהכנת יפוי כח מתמשך חדש והגשתו.
שלום,
רציתי לדעת האם לייפוי כוח מתמשך יש תוקף?
הי אלדד
אין תוקף ליפוי כח מתמשך - כלומר הוא תקף, עד אשר יש צורך להפעילו, אם בכלל.
כמו כן, ככל שהאדם עדין כשיר, אין מניעה לשנות את יפוי הכח המתמשך.